Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πολυπολιτισμικές εμπειρίες για το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου, το 1o σχολείο της Β/θμιας στην Ευρυτανία σε πρόγραμμα Erasmus+

Τη συμμετοχή του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Κερασοχωρίου του δήμου Αγράφων σε εκπαιδευτικό, ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, ανακοίνωσε το σχολείο. Σε αντίστοιχα προγράμματα συμμετέχουν ήδη, δύο δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου (1ο και 3ο Δ.Σ.).

gymnasio-kerasoxori-erasmus

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου έχει ξεκινήσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με τίτλο: “Surviving Ancient Values of Europe (S.A.V.E.)”, που έχει ως βασικό άξονα την ενημέρωση των συμμετεχόντων μαθητών, εκπαιδευτικών καθώς και των τοπικών κοινοτήτων, σχετικά με τις τοπικές παραδόσεις της κάθε περιοχής από την οποία προέρχονται τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα, εκτός από το Γ/σιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου, συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ταξιδέψουν (εάν το επιτρέψει η πανδημία) σε όλες τις παραπάνω χώρες και να ανακαλύψουν από κοντά τις παραδόσεις, τον τρόπο ζωής και το εκπαιδευτικό σύστημα των άλλων χωρών. Έχει σημασία ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ευρυτανία θα μετακινήσει μαθητές σε άλλες χώρες στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+.

Κατά την επίσκεψη των μαθητών στην κάθε χώρα, θα γίνουν ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης, προβλέπεται η συμμετοχή των μαθητών σε εργαστήρια και η εμπλοκή τους σε ομαδικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα προαχθεί η συνεργασία μεταξύ των μαθητών προκειμένου να επιτευχθούν κοινά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2022, με ενδεχόμενη την παράτασή του λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, η οποία στην παρούσα φάση δεν επιτρέπει τις αεροπορικές μετακινήσεις. Έχει, όμως, ξεκινήσει η προετοιμασία των πρώτων δραστηριοτήτων του προγράμματος, μέσω της χρήσης διαδικτυακών εργαλείων.

«Με τη συμμετοχή όλων ευελπιστούμε το πρόγραμμα να σημειώσει επιτυχία και να επιτευχθεί ο σκοπός της ενημέρωσης σχετικά με τις τοπικές παραδόσεις και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων», σημειώνει το σχολείο.