Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πώς θα γιορταστεί η εθνική επέτειος στο Καρπενήσι. Χωρίς μαθητική παρέλαση αλλά με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Καρπενήσι, ανακοίνωσε το γραφείο αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, τονίζεται.katathesi-stefania-epeteios11

Όπως είναι γνωστό, φέτος δεν θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει νέα δεδομένα και επιτάσσει τη λήψη μέτρων για την αποτροπή (περαιτέρω) διασποράς.

Στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ευρυτανίας θα γίνουν εκδηλώσεις την παραμονή της επετείου και μαθητές/τριες θα καταθέσουν στεφάνια στα κατά τόπους μνημεία.

Το πρωί της Τετάρτης (28/10), στο Καρπενήσι, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και ακολούθως (10:30 περίπου) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση της κεντρικής ομιλίας, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η τήρηση 1’ σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

«Η 28η Οκτωβρίου», αναφέρει στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τασιός, «αποτελεί μία σπουδαία ιστορική στιγμή για την ελληνική ιστορία και πορεία, επίκαιρη και παιδευτικά αναγκαία για τις επερχόμενες γενιές. Μία στιγμή που συμπυκνώνει μέσα της μνήμες, βιώματα και διδάγματα προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβάλλοντας τις αξίες: της ενότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας».

«Πολύ περισσότερο στην εποχή μας», επισημαίνει ακόμα, «που η κοινωνία μαστίζεται από μία επιδημιολογική κρίση, που η ανθρώπινη αποξένωση και ο ατομικισμός κυριαρχούν στην κοινωνία μας ας προβάλλουμε τον αλτρουισμό μας και την εθνική μας ομοψυχία (…)».