Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Το Καρπενήσι τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Χωρίς παρέλαση αλλά με κατάθεση στεφάνων, ομιλία κ.α.

Με τρόπο λιτό, δίχως τη διεξαγωγή των καθιερωμένων μαθητικών παρελάσεων, τιμήθηκε σήμερα στο Καρπενήσι η επέτειος των 80 χρόνων από την 28η Οκτωβρίου ’40. Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας επέβαλαν την αποφυγή συγχρωτισμού και τη χρήση μάσκας. 1

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δοξολογία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, και ακολούθως επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η Ελένη Παπαροϊδάμη, εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τους εκπροσώπους των επίσημων τοπικών αρχών, φορείς και συλλόγους.

Κατέθεσαν στεφάνι ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αστυνομικός Δ/ντής, Χρήστος Μουτσώκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Σταύρος Φακίτσας κ.α. Δεν παρέστη ο βουλευτής Ευρυτανίας, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου δεν εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση.

6

«Πριν 80 χρόνια οι Έλληνες είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στους κατακτητές και το φασισμό, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονταν από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε ο δήμαρχος Καρπ/σίου και τόνισε ότι «…σήμερα ο εχθρός είναι αόρατος, όμως οι Έλληνες έδωσαν και σε αυτή τη μάχη το καλό παράδειγμα. Σήμερα είναι η ώρα του μεγάλου ΝΑΙ στην υπευθυνότητα, στην κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνεννόηση να κερδίσουμε και αυτό τον πόλεμο».

«Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, ένα μήνυμα τόσο ηχηρό που ένωσε όλους τους Έλληνες, επιδεικνύοντας πρωτοφανή εθνική ομοψυχία, ένα μήνυμα τόσο ηχηρό που ξεκίνησε να εορτάζεται από την πρώτη χρονιά, ακόμα και μέσα στην Κατοχή», επεσήμανε στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης και κάνοντας αναγωγή στο σήμερα, είπε: «Το μήνυμα της ημέρας είναι ένα: όπως και πριν 80 χρόνια επιδείξαμε εθνική ομοψυχία απέναντι στον εχθρό, έτσι και τώρα να επιδείξουμε εθνική ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών, με προτεραιότητα την πανδημία».

2

3

5

4

7