Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Παράταση διακοπής της κυκλοφορίας στη θέση "Ακόνια", ανακοίνωσε η Π.Ε. Ευρυτανίας. Τι αναφέρει η νέα απόφαση

akonia-pinakides1

Νέα οδηγία προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα των Αγράφων, εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, καθώς τα έργα στη θέση "Ακόνια", στο οδικό δίκτυο Κρέντης - Κρυονερίου, συνεχίζονται. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, σύμφωνα με τη σχετική  σηματοδότηση που υπάρχει σε όλο το δεσμευμένο οδικό δίκτυο, η οποία έχει γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία Ευρυτανίας για τη διευκόλυνση των οδηγών. 

Τα έργα, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, στο συγκεκριμένο σημείο διεξάγονται τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια με σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή τους, αλλά και συχνές παρατάσεις που οδηγούν σε συχνές διακοπές στην κυκλοφορία του οδικού άξονα. Να σημειωθεί ότι η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.  Όπως είχαν γράψει και σε σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 914/12-8-2020), μόλις στα τέλη Ιουλίου, είχε δοθεί κι άλλη 2μηνη παράταση.

Η νέα απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα αναφέρει: “Αποφασίζουμε την παράταση της προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Κρέντης - Κρυονερίου στη θέση «Ακόνια», από ώρα 16:00 πμ. την Παρασκευή 16-10-2020, έως ώρα 16:00 μμ. την Παρασκευή 20-11-2020. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών”.