Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΤΩΡΑ. Τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Μετακινήσεις με SMS αλλά ανοικτά σχολεία

thessaloniki-maska11

Με SMS και μόνο για λόγους υγείας θα γίνονται από αύριο, οι μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, μετά τις εννέα το βράδυ. Οι δύο περιοχές μπαίνουν στη «γκρι ζώνη», ξεχωριστά από τις ζώνες επιτήρησης και συναγερμού. Στις δύο περιφερειακές ενότητες θα είναι ανοιχτά μόνο τα σχολεία, ενώ δεν θα γίνονται πτήσεις ούτε εσωτερικού, ούτε εξωτερικού.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και την εισήγηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η κατάσταση σ’ αυτές τις περιοχές «επιβάλλει την ανάγκη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του ΕΣΥ» και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αποφάσισε το lockdown για τις δύο περιφερειακές ενότητες.

Θα είναι κλειστό και το λιανεμπόριο διευκρίνισε ο κ. Πέτσας, εξηγώντας ότι η μόνη διαφορά με το lockdown της περασμένης άνοιξης έχει να κάνει με το ότι τώρα θα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία. Κλειστές θα είναι και οι εκκλησίες. Τόνισε δε, ότι το μοντέλο αυτό του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες είναι ένα μοντέλο που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές, σημειώνοντας «...μακάρι να μη χρειαστεί».

Περισσότερα σε λίγο...