Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Lockdown 2.0 | Μόνο οδηγός και ένας επιβάτης σε ΙΧ και ΤΑΞΙ - Ποιες οι εξαιρέσεις

zinopoulou-may2020

Λιγότερα άτομα σε ταξί και ΙΧ αυτοκίνητα θα επιτρέπονται από το Σάββατο 7/11, που η χώρα μπαίνει σε lockdown. Μειώνεται ο αριθμός των επιβατών προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊου, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας.

Για τα ταξί και τα αυτοκίνητα επιτρέπεται ένας (1) επιβάτης, πλην του/της οδηγού. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για λόγους υγείας, για ιατρικούς λόγους, ενώ ο περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα, όπου δεν υπάρχει όριο ατόμων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε έκκληση και παράκληση προς όλους «…οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες, ώστε τα μέτρα να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο», ενώ προσέθεσε ότι κατά τις βραδινές ώρες οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, καθώς και οι λόγοι που δικαιολογούν μετακίνηση αυτές τις ώρες περιορίζονται σε λόγους εργασίας, υγείας, ατομικής άσκησης ή μετακίνησης με κατοικίδιο γύρω από την περιοχή κατοικίας του καθενός.