Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ) Μισοί πάγκοι, υποτονικό το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η Λαϊκή Αγορά του Καρπενησίου εν μέσω λοκντάουν

laiki-maska1

Με την παρουσία του 50% των εμπόρων/παραγωγών, αποστάσεις μεταξύ των πάγκων και καθολική χρήση μάσκας από επαγγελματίες και καταναλωτές, λειτούργησε η Δημοτική Αγορά Καρπενησίου το πρωί του Σαββάτου (7/11), πρώτη ημέρα ισχύος του λοκντάουν.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καρπενησίου, Γιάννη Σβερώνη, που βρέθηκε στον χώρο της Στεγασμένη Αγοράς, λειτούργησαν συνολικά 16 πάγκοι -σε σύνολο 31 υπό κανονικές συνθήκες. Εξειδικεύοντας τα μέτρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε ενημερώσει πως «…η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με την συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων».

Η κίνηση του καταναλωτικού κοινού ήταν, πάντως, εμφανώς υποτονική, σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με προηγούμενα Σάββατα, ενώ θετικό είναι πως η χρήση μάσκας ήταν καθολική.

Για τη μετακίνησή τους στη λαϊκή, οι πολίτες είχαν αποστείλει σχετικό SMS με κωδικό 2 (μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης), ή είχαν συμπληρώσει την αντίστοιχη σχετική βεβαίωση.laiki-maska2

laiki-maska3