Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στο Καρπενήσι. Θετικά τα τεστ για μια παρέα κοριτσιών 21 ετών - Σε καραντίνα δεκάδες επαφές τους

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρυτανία, με τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να αποτρέψουν πιθανή διασπορά στην κοινότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θετικά προέκυψαν τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τρία (3) νεαρά κορίτσια από το Καρπενήσι.

koronoios-test-nosokomeio1

Η μία κοπέλα από την παρέα υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ στο Γεν. Νοσοκομείο και βγήκε θετική, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα έδειξαν τα rapid test (αξιοπιστία 85% περίπου) των δύο άλλων κοριτσιών. Τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα, ενώ αντιμετωπίζουν συμπτώματα όπως δέκατα, μυαλγίες και ζαλάδες. Την ίδια στιγμή, έχουν ενημερωθεί δεκάδες επαφές τους, ώστε να σπεύσουν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης covid-19 και κατόπιν να τεθούν σε καραντίνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η "βεντάλια" της ιχνηλάτησης εικάζεται ότι είναι μεγάλη και αυτό ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα τις αρχές. Οι οικογένειες των κοριτσιών έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα.

Παράλληλα, στo Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 72χρονος από το Καρπενήσι, ο οποίος μετά από ταξίδι στην Αθήνα και επιστρέφοντας στην ευρυτανική πρωτεύουσα, ένιωσε μικρή αδιαθεσία και πυρετό. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν θετικό. Δυστυχώς, θετική είναι τελικά και η σύζυγός του, ετών 56, παρότι στα αρχικά τεστ είχε βγει αρνητική. Νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα νοσηλείας για κορονοϊό, του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Ένα ακόμα ενεργό κρούσμα αφορά εργαζόμενη στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καρπενησίου, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε μέλη της οικογένειάς της στη Λαμία· παραμείνει σε οικειοθελή καραντίνα στο σπίτι της, ενώ φαίνεται ότι αποφεύχθηκε η διασπορά στο νοσοκομείο. Από τα 42 τεστ που έγιναν στο Γ.Ν. Καρπενησίου, όλα πλην δύο, που αφορούν γνωστά κρούσματα, προέκυψαν αρνητικά.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα από δεκάδες εξετάσεις ανίχνευσης κορονοϊού (μοριακά τεστ) που έγιναν σε υπηρεσίες και φορείς του Καρπενησίου, όπως την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Ευρυτανίας, το γραφείο κίνησης οχημάτων της ΠΕ Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου, ενώ από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, όλα τα τέστ -περίπου 30 σε εργαζόμενους- βγήκαν αρνητικά.

Φαίνεται, τέλος, ότι τα τέσσερα κρούσματα που "χρέωσε" ο ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Ευρυτανίας, την περασμένη Τετάρτη 4/11, δεν αφορούν μόνιμους κατοίκους, αλλά καταχωρήθηκαν στον νομό βάσει δηλωθέντων ΑΜΚΑ.