Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ένα ακόμα θετικό κρούσμα στο Καρπενήσι, αυτή την φορά στο Θεραπευτήριο (πρ. Γηροκομείο). Συνολικά 4 σε μια ημέρα

Μεγαλώνει το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στο Καρπενήσι. Το Σάββατο 7/11 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, που αφορούν τρία 21χρονα κορίτσια. Σχετικό ρεπορτάζ διαβάστε εδώ από τα Ευρυτανικά Νέα. koronoios deigma

Αργά το απόγευμα σήμερα, από τεστ τα οποία πραγματοποίησε το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο Καρπενησίου, προέκυψε άλλο ένα (1) θετικό κρούσμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νέων μολύνσεων σε 4 σε μία ημέρα. Άλλα τεστ που έγιναν σε άτομα που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν καταρχήν αρνητικά, ωστόσο θα γίνουν και νέα τεστ.

Το νέο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα αφορά διοικητικό υπάλληλο στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας (πρ. γηροκομείο), στο Καρπενήσι. Πρόκειται για γυναίκα η οποία ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του ΘΧΠ και δεν είχε επαφή με τους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου σύμφωνα με τον πρόεδρο το κ. Κλεομένη Λάππα, η οποία βρίσκεται σε οικειοθελή καραντίνα κατ’ οίκον.

Στην ίδια δομή πρόνοιας, τεστ που έγιναν σε γυναίκα η οποία εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας, βγήκαν μεν αρνητικά, ωστόσο θα γίνουν και άλλα για να επιβεβαιωθεί πως πράγματι δεν νοσεί. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα παραμείνει σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι της, καθώς πρόκειται για συγγενή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, τα πρώτα τεστ τα οποία έγιναν σε γυναίκα η οποία εργάζεται στο νοσηλευτικό τμήμα, βγήκαν αρνητικά, ωστόσο επειδή ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (το πρώτο στο νοσοκομείο), έχει ληφθεί και νέο δείγμα, ενώ παραμένει σε οικειοθελή καραντίνα στο σπίτι της.