Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

"Καλπάζει" ο κορονοϊός στο Καρπενήσι: Ξεπέρασαν τα 18 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ευρυτανία - Πάνω από 55 άτομα σε κατ’ οίκον καραντίνα - Δεκάδες δείγματα αναμένουν απάντηση

Από τα μηδενικά κρούσματα, ξαφνικά η Ευρυτανία -και κυρίως το Καρπενήσι- βρέθηκε με 18, τουλάχιστον, θετικά κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα. Σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσημα δύο (2) ακόμη θετικά κρούσματα, όμως το ρεπορτάζ ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό.

covid-intime-2

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τα 18 τα θετικά κρούσματα τα οποία έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες. Οι αρμόδιες τοπικές αρχές –Νοσοκομείο, ΕΟΔΥ, Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, στα πλαίσια της ιχνηλάτησης, έδωσαν οδηγίες και παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα πάνω από 60 άτομα -συγγενείς των κρουσμάτων και στενές επαφές.

Δέκα(10) θετικά σήμερα

Σήμερα καταγράφονται τουλάχιστον δέκα (10) νέα θετικά κρούσματα.

Σε περιφερειακό φαρμακείο της πόλης Καρπενησίου, σε θετικό μοριακό τεστ ιδιωτικού εργαστηρίου βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενώ οι δυο από τις τρεις υπαλλήλους του φαρμακείου βρέθηκαν θετικοί σε rapid test. Έχουν τεθεί σε καραντίνα και γίνεται ιχνηλάτηση. Το φαρμακείο εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα παραμείνει κλειστό.

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στο Μεγάλο Χωριό, ενώ ένα ακόμη κρούσμα νεαρής κοπέλας, επαφή επιβεβαιωμένο κρούσματος καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ σήμερα. Τρία ακόμη κρούσματα καταγράφονται σε οικογένεια. Νοσούν με ελαφρά συμπτώματα οι γονείς και η κόρη.

Όλοι έχουν λάβει οδηγίες και παραμένουν σε κατ' οίκον καραντίνα.

Τη Δευτέρα 9/11 τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στο Καρπενήσι θα πραγματοποιήσουν δεκάδες μοριακά τεστ στο Μεγάλο Χωριό, στο Θεραπευτήριο Καρπενησίου, αλλά και στο Πρωτοδικείο Καρπενησίου, καθώς εκεί εμφανίστηκε θετικό κρούσμα εργαζόμενου. Στον χώρο των δικαστηρίων θα πραγματοποιηθεί αύριο απολύμανση.

Περιμένουν περαιτέρω αύξηση

Δυστυχώς, η Ευρυτανία παρουσιάζει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένονται να αυξηθούν κι άλλο, ενώ ως πιθανά αίτια λογίζονται ο εφησυχασμός της τοπικής κοινωνίας -καθώς για 9 μήνες η Ευρυτανία είχε μηδενικά κρούσματα, το εορταστικό πενθήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου παρατηρήθηκε και πλήθος επισκεπτών από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, αλλά και ο μεγάλος κοινωνικός περίγυρος, ο οποίος είναι αυξημένος στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

Πλήρες ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 11/11/20