Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κορονοϊός / Έκλεισαν, λόγω κρουσμάτων, δύο (2) τμήματα σε δημοτικό σχολείο του Καρπενησίου - Σε απολύμανση προχωρά ο δήμος

Τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στην Ευρυτανία -και κυρίως το Καρπενήσι- τις τελευταίες ημέρες. Όπως γράφουν τα Ευρυτανικά Νέα (δείτε εδώ), θετικοί έχουν βρεθεί αρκετοί συμπολίτες μας, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν σε ιχνηλάτηση των επαφών τους ώστε να κοπεί -ει δυνατόν- η «αλυσίδα» μετάδοσης και να αποφευχθεί μεγάλη διασπορά.aithousa-taxi-dimotiko-sxoleio1

Το πρόβλημα φαίνεται πως επηρεάζει και την εκπαίδευση, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, δύο (2) τμήματα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

Η απόφαση ελήφθη καθώς δύο παιδιά που φοιτούν στη Β’ και την Ε’ τάξη, αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στα συγκεκριμένα τμήματα η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση.

Στο σχολείο θα διαθέσει συνεργείο απολύμανσης ο δήμος Καρπενησίου, αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα.

Την αναστολή λειτουργίας των 2 τμημάτων επιβεβαιώνει η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευση Ευρυτανίας, Δρ Ευαγγελία Ρόγκα, τονίζοντας ότι έχει ληφθεί μέριμνα τόσο για την ασφάλεια όλων -μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών- όσο και για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξ αποστάσεως.