Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με προβλήματα η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια, "κατέρρευσε" το σύστημα

mathima-laptop-spiti

Πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, για την -υποχρεωτική- τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια, ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα. Πολλοί καθηγητές και μαθητές που προσπάθησαν να εισέλθουν στην εφαρμογή Webex Meetings δεν τα κατάφεραν, καθώς κατά τη 2η διδακτική ώρα παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σύνδεση και το σύστημα «κράσαρε». Αποτέλεσμα είναι να μην συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τα οποία γίνονται μετ' εμποδίων. Αναφορές για προβλήματα και δυσλειτουργίες υπάρχουν και στην Ευρυτανία.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των μαθημάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ορίστηκε στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Σε αντίθεση με τις δομές τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια (στα νηπιαγωγεία και δημοτικά) συνεχίζεται κανονικά η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Δια ζώσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.