Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη, 50χρονος να κλέβει πετρέλαιο από το παλιό εργοστάσιο Ξυλείας στην Φουρνά

varelia11111111111 

Η Αστυνομία Ευρυτανίας ανακοίνωσε:

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για κλοπή πετρελαίου κίνησης από αποθήκη Δασαρχείου στα Φουρνά Ευρυτανίας. 

Συνελήφθη, χθες (12-06-2012) το απόγευμα στην περιοχή Φουρνά Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και απείθεια. 

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο 50χρονος εισήλθε σε αποθήκη Δασαρχείου που βρίσκεται εντός ανενεργού εργοστασίου ξυλείας στα Φουρνά Ευρυτανίας και αφαίρεσε (64) λίτρα πετρελαίου κίνησης, τα οποία μετάγγισε σε τέσσερα πλαστικά δοχεία. 

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν τον 50χρονο δράστη και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, πλην όμως αυτός τράπηκε σε φυγή πεζός και κρύφτηκε σε ερημική δασική έκταση που περιβάλλει το εργοστάσιο. 

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν και μετά από αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να ακινητοποιήσουν τον 50χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Τα τέσσερα δοχεία με το πετρέλαιο, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν προκειμένου το περιεχόμενό τους να αποδοθεί σε αρμόδιο υπάλληλο του Δασαρχείου. 

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του δράστη στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων. 

Οι συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.