Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

13 άτομα, οδηγούς και εργάτες ζητά ο δήμος. Τι αποφάσισε το δημοτικά συμβούλιο Καρπενησίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την πρόσληψη δεκατριών (13) συνολικά ατόμων για εργασία 2μηνης διάρκειας μέσα στο καλοκαίρι. Η ανακοίνωση ΔΕΝ θα δημοσιευθεί στις εφημερίδες

ds karpenisi

ΑΡΧΕΙΟ


Την 8η τακτική του συνεδρίαση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 3ο όροφο του ΚΑΠΗ, με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Δίμηνες προσλήψεις
Ένα από τα θέματα που αποφασίστηκαν, μετά από συζήτηση, ήταν η πρόσληψη 13 ατόμων για 2μηνη εργασία, κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πυρασφάλεια.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Το αίτημα προς την Περιφέρεια είχε σταλεί προ διμήνου περίπου, από τον δήμο Καρπενησίου, ενώ παρόμοια αιτήματα υπήρχαν και από πολλούς άλλους δήμους στη χώρα. Λόγω των εκλογών, όμως, οι προσλήψεις "πάγωσαν". Ωστόσο, μετά από καθολικό αίτημα όλων των δημάρχων της Ελλάδας, αποφασίστηκε να επιτραπούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Ο δήμος Καρπενησίου θα προβεί στην πρόσληψη 13 ατόμων, μόνο για δύο μήνες, οι οποίοι θα βοηθήσουν κυρίως στην πυρασφάλεια, αλλά και σε άλλες εργασίες που θα προκύψουν. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 10 εργάτες και 3 οδηγοί.

Η ανακοίνωση θα εκδοθεί μετά την έγκριση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην οποία και θα αποσταλεί εκ νέου το αίτημα. Υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα περίπου θα υπάρξει ανακοίνωση, η οποία να σημειώσουμε ΔΕΝ θα δημοσιευθεί στις εφημερίδες, διότι πρόκειται για 2μηνες συμβάσεις. Θα υπάρχει, απλώς, τοιχοκόλληση στον πίνακα ανακοινώσεων του δήμου και στα ΚΕΠ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν ομόφωνη. Υπήρξε διαφωνία εκ μέρους του κ. Καρφή, ο οποίος ζήτησε -"επειδή οι καιροί είναι πονηροί λόγω των εκλογών"- να υπάρξει στην Επιτροπή Αξιολόγησης των προσλήψεων και άτομο από την αντιπολίτευση.

Ομόφωνα ο ισολογισμός
της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ
Ένα από τα θέματα που έτυχαν ομόφωνης απόφασης ήταν αυτό της έγκρισης του ισολογισμού της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ, με εισηγήτρια την πρόεδρο της εταιρείας, κα Εύη Κονιαβίτη. Στο εν λόγω θέμα, που άπτεται των οικονομικών της εταιρείας, άρα απαιτεί διαφάνεια, υπήρξε σαφής αποδοχή, όχι μόνο από πλευράς πλειοψηφίας, αλλά και αντιπολίτευσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μάλιστα, ακούστηκε ότι ο ισολογισμός της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Άλλα θέματα
Τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην ένταξη του δήμου Καρπενησίου σε Ευρωπαϊκούς θεσμούς και στη διαχείριση ποδηλάτων από το πρόγραμμα “Το ποδήλατο στη Ζωή μας” του Υπουργείου Υγείας, με εισηγήτρια τη σύμβουλο του δημάρχου, Ευαγγελία Σοφρώνη.

Επίσης συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις σε θέματα τυπικά, όπως η διαγραφή οφειλών λόγω λάθους εγγραφών, η μετατόπιση περιπτέρου και ο συμψηφισμός εξοπλισμού με οφειλόμενα μισθώματα από δημοτικά καταστήματα που ο δήμος είχε ενοικιάσει για εκμετάλλευση, τα οποία δυστυχώς -λόγω των οικονομικών της χώρας- έκλεισαν, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να αφήσουν πίσω τους χρέη από μισθώματα.

Παραλαβή μελετών
Στα τεχνικά θέματα, αρμοδιότητας του αντιδημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη, εγκρίθηκαν η παραλαβή μελέτης για τη «Δημιουργία δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας - πεζοδρομίων στην πόλη του Καρπενησίου», προϋπολογισμού 4.200 ευρώ και η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης", προϋπολογισμού 4.100 ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι λόγω απουσίας του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Ντέκα, τα καθήκοντά του εκτέλεσε ο κ. Γιάννης Σταμάτης (από την μείζονα αντιπολίτευση), με ιδιαίτερη θέρμη, όπως σχολίασαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι.