Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Απόφαση για τιμητική διάκριση στους Ηλία Ντζιώρα και Γιάννη Μάγκα έλαβε ο δημος Καρπενησίου

Απόφαση για τιμητική διάκριση δημοτών έλαβε ο δημος Καρπενησίου μετά απο πρόταση του κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλου

dimotiko-symvoulio333

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο -αρχικά στις 28 Μαρτίου προφορικά και στο προχθεσινό εγγράφως- ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος σχετικά με την "... απονομή τιμητικής διάκρισης σε δύο έγκριτους συμπολίτες μας και συγχωριανούς μου από τη Βράχα Ευρυτανίας, τον κ. Ηλία Ντζιώρα και τον κ. Γιάννη Μάγκα, για το σύνολο του επιστημονικού τους έργου και για την κοινωνική τους προσφορά", όπως ο ίδιος τόνισε.

Ποιοι είναι.
Στην εισήγησή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:
Για τον κ. Ηλία Ντζιώρα. "Άριστος μαθηματικός, συγγραφέας πολλών Πανεπιστημιακών συγκραμάτων και σχολικών βιβλίων, Πανεπιστημιακός δάσκαλος στην έδρα του Απειροστικού Λογισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, συνέβαλε τα μέγιστα για τον εκσυγχρονισμό της κοινότητας Βράχας και την ανάδειξη της πολιτιστικής-εκκλησιαστικής κληρονομιάς της περιοχής (αποπεράτωση Ιερού Ναού Παναγίας Βράχας, συντήρηση Ιεράς Μονής του Σωτήρος και πλήθος κοινοτικών έργων)".

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε ένα δημοσίευμα ων "Ευρυτανικών Νέων""Πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ευρυτανικά Νέα», οι δύο Ευρυτάνες εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να διαθέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος Χόχλια- Βράχας, χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Καποδιστριακών δήμων Κτημενίων- Φουρνάς", είπε.Για τον κ. Γιάννη Μάγκα. "Πολιτικός μηχανικός, με πλούσιο πνευματικό έργο, στην έρευνα και την ποίηση, δραστηριοποιείται έντονα στα τοπικά δρώμενα και έχει αξιόλογη κοινωνική προσφορά".

"Ο Ηλίας Ντζιώρας και ο Γιάννης Μάγκας έχουν λαμπρύνει με το επιστημονικό τους έργο, τις θετικές επιστήμες και αποτελούν σημαντικούς εκπροσώπους της Ευρυτανίας στην επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας. Δεν ξέχασαν ποτέ τον τόπο τους, για αυτό και θεωρούμε ότι ο τόπος τους οφείλει να τους ανταποδώσει την τιμή", πρόσθεσε.


Ομόφωνη απόφαση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι -και μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη- ενέκριναν ομόφωνα την εισήγηση του κ. Παπαδόπουλου και αποφασίστηκε η απονομή τιμητικής πλακέτας στους δύο προαναφερόμενους συμπολίτες μας.

Η απονομή θα γίνει κατά τη διάρκεια του επιστημονικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012 στη Φουρνά και διοργανώνεται από την Πανευρυτανική Ένωση και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Φουρνάς, Βράχας και Κλειτσού, με σκοπό την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ωστόσο, παρόμοια πρόταση -για τιμητική απονομή όμως μόνο στον κ. Ηλία Ντζιώρα λόγω και της χορηγίας του στο συνέδριο, αλλά χωρίς να παραγνωρίζεται, όπως είπε, η προσφορά του κ. Μάγκα, όπως και πολλών άλλων- είχε καταθέσει και η κα Γεωργία Γκαρίλα εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνάς.  Το συμβούλιο, ωστόσο, αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου.