Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σε λειτουργία το γραφείο απασχόλησης του δήμου Καρπενησίου

Ενημέρωση ανέργων για θέσεις εργασίας στην περιοχή. Ένας νέος θεσμός του δήμου Καρπενησίου, το γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων, έχει τεθεί πλέον σε λειτουργία, με στόχο την παροχή πληροφοριών στους ανέργους για τυχών θέσεις εργασίας στον τόπο μας

dimarxeio neo501

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ο δήμος Καρπενησίου, έχοντας υπόψη του τη σημαντική αύξηση της ανεργίας που δοκιμάζει την κοινωνίας μας, αλλά και το γεγονός ότι ως θεσμικός φορέας βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των δημοτών από οποιοδήποτε άλλο πολιτειακό φορέα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συστήσει το γραφείο ενημέρωσης για την απασχόληση των ανέργων».

Όπως είχαν γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα» αρ. φυλ. 487/14-03-12) το θέμα είχε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Μαρτίου 2012, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Πέτρου.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν στήριξε αυτή την πρωτοβουλία (αρ. φυλ. 488/21-03-12), αφού, όπως υποστηρίχτηκε, αρμόδιος για τις εν λόγω δράσεις είναι ο επίσημος φορέας του κράτους, ο ΟΑΕΔ. Επίσης, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί όχι στην ίση, αλλά στην άνιση μεταχείριση των ανέργων, αφού το γραφείο μπορεί να υποκρύπτει και πελατειακές σχέσεις.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή, τονίζει ότι μέσω του γραφείου θα γίνεται μια περαιτέρω προσπάθεια διευκόλυνσης και ενημέρωσης όσων δυσκολεύονται να βρουν απασχόληση. Επίσης, θα ενημερώνονται για τα τρέχοντα προγράμματα κατάρτισης ανέργων, ενώ οι επιχειρηματίες θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο για να προσφέρουν απασχόληση. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Εντωμεταξύ, οι υπηρεσίες του δήμου θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πώς κινείται η ανεργία στο Καρπενήσι, κάτι που θα τους είναι χρήσιμο στο σχεδιασμό πολιτικών, στην κατάρτιση και κατάθεση προτάσεων και τη διεκδίκηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Άλλωστε, όπως τονίζεται από την δημοτική αρχή, βασική επιδίωξη είναι η ορθή κατάρτιση του προσωπικού του δήμου που θα στελεχώσει το γραφείο και η ανάπτυξη συνεργασίας με το τοπικό γραφείο ΟΑΕΔ, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του δήμου Καρπενησίου, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 1, όπου θα καταγράφονται οι ικανότητες και δεξιότητές τους, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας. Για περαιτέρω διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την κ. Φ. Φουρλιά, στο τηλέφωνο 22373 -50044.