Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ξεκινά σήμερα το 3ημερο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Καρπενήσι

Το Φεστιβάλ Χορωδιών αποτελεί για την πόλη μας έναν από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, έχοντας φιλοξενήσει χορωδίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού

xorodies2011

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου “Antonio Vivaldi” έκανε τα πρώτα του βήματα το 1988. Στόχοι του Φεστιβάλ ήταν η προβολή και η παρουσίαση της Χορωδιακής Τέχνης, η ανάδειξη συνθετών μέσω έργων συγκεκριμένων χρονικών περιόδων, η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Καρπενησίου και τέλος, η ανάδειξη του Φεστιβάλ σε πολιτιστικό θεσμό που θα προβάλλει τις αρετές της χορωδιακής τέχνης στον ευρύτερο χώρο της Ελλάδας.

Φέτος από την Παρασκευή 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου για άλλη μια χρονιά το 16ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και ο 10ος Διεθνής διαγωνισμός χορωδιών "Antonio Vivaldi". Οι συναυλίες των χορωδιών θα πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου στις 8 το βράδυ.

Θα συμμετέχουν χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η Χορωδία Καρπενησίου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012.