Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Έκρηξη της εγκληματικότητας - Και η Στερεά Ελλάδα στον «Κυκλώνα της Ανομίας». Διαβάστε τα δεκάδες περιστατικά

Πλούσια τα αστυνομικά δελτία τις πρώτες μέρες του καινούριου μήνα. Συλλήψεις, έρευνες και συνασπισμοί ως αντί-δραση κατά της εγκληματικότητας. Για πρώτη φορά, ίσως, τα «Όργανα της Τάξης» έρχονται τόσο κοντά στον πολίτη. Αυστηρά τα μέτρα για τους οφειλέτες προς το δημόσιο. Και η καταπολέμηση των αυτοκτονιών στο πρόγραμμα της κοινωνικής εξυγίανσης.

 police-111111

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή στην Λαμία

Την Δευτέρα το  πρωί συνελήφθη αλβανός κατηγορούμενος για κλοπή. Τα ξημερώματα ( γύρω στις 2:00’ ) εκείνης της μέρας αφαίρεσε από 57χρονο ημεδαπό χρηματικό ποσό 400 ευρώ εντός της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Το θύμα μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Λαμίας κι όπου τελικά συνελήφθη ο δράστης μαζί το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο δόθηκε τελικά στον νόμιμο κάτοχο του.

Διενεργήθη προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ την ίδια μέρα οδηγήθηκε και στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

 

Επιτυχία της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αποφυγή 110 αυτοκτονιών

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός που πρέπει να αναφερθεί είναι η επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το πρώτο μόλις εξάμηνο του 2012 κατάφερε να αποτρέψει 110 προθέσεις αυτοκτονιών. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίοι συνδράμουν για την μετέπειτα ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών, και με την πλήρη συνεργασία των τοπικών αρχών, κατάφεραν μέσω ψηφιακών ερευνών του διαδικτύου να εντοπίσουν άτομα με τέτοιες προθέσεις αυτοκαταστροφής.

Η ΥπηρεσίαΟικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί, ανώνυμα ή επώνυμα, να δώσει στην τηλεφωνική γραμμή (11012) πληροφορίες για την πρόληψη αλλά και την άμεση αποτροπή τέτοιων ενεργειών. Η επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γίνεται και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Σύλληψη 19χρονου για καλλιέργεια κάνναβης στην Χαλκίδα

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Χαλκίδα 19χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Μετά από αιφνιδιαστική έρευνα της αστυνομίας, η οποία είχε συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες αυτές, και με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού ανακάλυψαν είκοσι τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους ύψους από (0,60) έως (2,30) μέτρα περίπου τα οποία τα καλλιεργούσε ο δράστης μέσα σε γλάστρες μέσα σε ειδικά περιφραγμένο χώρο στην αυλή της οικίας του. Τον δράστη τον συνέλαβαν και τα δενδρύλλια τα ξερίζωσαν.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

Σύλληψη 23χρονου ημεδαπού για απόπειρα ληστείας στην Χαλκίδα

Την Τρίτη το βράδυ στην Χαλκίδα συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει εστιατόριο ιδιοκτησίας των ΤΕΙ Χαλκίδας. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν την περιοχή τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι, μία πένσα, ένα κλειδί και ένα ζευγάρι γάντια μίας χρήσεως.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το πρωί της επομένης στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

Σύλληψη 64χρονου για οφειλές προς το Δημόσιο στην Λειβαδιά

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Λειβαδιά 64χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών αυτός υπολογίζεται γύρω στα  815.179,03 ευρώ.  

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την ίδια μέρα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

 

Φορολογικοί έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία κι άλλες επιχειρήσεις

Κατά το δεύτερο 15πενθήμερο του Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλεγχοι σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και σε άλλες επιχειρήσεις.

Κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους όπου και διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) κι άλλων παρεμφερών της φορολογικής νομοθεσίας.

Ήδη σχηματίστηκαν οι δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ και κατά περίπτωση η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το  24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην τηλεφωνική γραμμή 11012, όπως επίσης και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να ενημερώνουν να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

 

Απολογισμός ειδικών αστυνομικών δράσεων της τελευταίας εβδομάδας

Γενικές ή ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις με την μορφή τακτικών ή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιούν όλες οι Γενικές ΑστυνομικέςΔιευθύνσεις της χώρας στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014 και του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στόχος τους η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας,ενώ οι ειδικές εξορμήσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές. Τα χαρακτηριστικά των εξορμήσεων- επιχειρήσεων είναι η διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, η αυξημένη αστυνομική παρουσία και η συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Αποτέλεσμα παραγωγή σημαντικών αποτελεσμάτων, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Οι γενικές και ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των δεκατεσσάρων Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.

Συντακτική ομάδα των "Ευρυτανικών Νέων".
Επιμέλεια: Κ.Κ.