Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ένα παραδοσιακό φαγοπότι

Χωριάτικες πίτες φτιαγμένες με τρόπο παραδοσιακό, ζωντανή δημοτική μουσική και… άφθονο χορό περιλάμβανε το μενού των εκδηλώσεων για το περασμένο Σάββατο 4 Αυγούστου

giorti pitas2012

Τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Αγίου Νικολάου και παρευρισκόμενοι χορεύουν υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής στην πλατεία του χωριού


 

Τόπος, η κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά, στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους, η «Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας», εκδήλωση την οποία είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η Αναγέννηση».

Γύρω στις 9.00 το βράδυ, η πλατεία του χωριού και τα παρακείμενα καταστήματα είχαν ήδη κατακλυστεί από ντόπιους και επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι θέλησαν να πάρουν μια γεύση από χωριό και να δοκιμάσουν παραδοσιακή πίτα.

Οι γυναίκες του συλλόγου φρόντισαν να μην αφήσουν κανέναν… παραπονεμένο· τα φύλλα ανοίχθηκαν, τα υλικά μπήκαν στη θέση τους, το ταψί τοποθετήθηκε στα κάρβουνα και σκεπάστηκε με τη γάστρα, έτσι ώστε να ψηθεί, με τρόπο… αυθεντικά παραδοσιακό, η χωριάτικη πίτα.

Για τους… ανυπόμονους, υπήρχαν ήδη έτοιμες, παρασκευασμένες πίτες για κάθε γούστο -χορτόπιτες, τυρόπιτες, κολοκυθόπιτες, ζυμαρόπιτες κ.α-, προσφορά των τοπικών καταστημάτων, αλλά και των γυναικών του χωριού.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι, καθώς τα μέλη της ορχήστρας παρουσίασαν γνωστά δημοτικά τραγούδια, με τις κοπέλες του χορευτικού συγκροτήματος του χωριού να… σέρνουν πρώτες τον χορό και να ανεβάζουν το κέφι του κοινού.