Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

(update) Δεκτή έγινε η άρση της βουλευτικής ασυλίας της κας Μπακογιάννη (που ζήτησε η ίδια) για την υπόθεση Κούβελου

Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλας προτείνει - σύμφωνα με πληροφορίες - την παραπομπή του κ. Ισίδωρου Κούβελου σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο, για άμεση συνέργεια σε υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης (κακούργημα).
kouvelas-ntora111111
 

Σημερα Τεταρτη 12/09/2012, η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής με απόφασή της πριν από λίγη ώρα προτείνει την άρση της ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη κατόπιν αιτήματός της.

Δεν προτείνει την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη παρότι ο βουλευτής είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, μιας και η επιτροπή έκρινε ότι αφορά στην κοινοβουλευτική και πολιτική του δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η άρση της ασυλίας της κ. Μπακογιάννη είναι για την υπόθεση του πόθεν έσχες του συζύγου της κ. Ισίδωρου Κούβελου, ενώ για τον κ. Παπαδημούλη αφορούσε τις δηλώσεις του περί φοροδιαφυγής της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Η άρση της ασυλίας της κ. Μπακογιάννη θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στην Ολομέλεια της βουλής.

Η δήλωση της κ. Μπακογιάννη: «Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή. Ζήτησα την συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της επιτροπής προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και α οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής.. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκια για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν». ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr


Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, του 1 εκατ. δολλαρίων, το οποίο δεν είχε δηλώσει ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, στην κοινή φορολογική τους δήλωση. Όπως είναι γνωστό, την υπόθεση είχε αποκαλύψει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος, Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Νικολούδης. 

Ο κ. Κούβελος είχε δηλώσει ότι τα χρήματα, τα οποία πέρασαν και μέσω Λονδίνου, για να καταλήξουν στη χώρα μας, προορίζονταν για την εξαγορά πλοίου, η οποία τελικά δεν έγινε.