Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Για πρώτη φορά το Καρπενήσι διοργανώνει διεθνείς αγώνες χιονοδρομίας - «Velouchi Alpine Ski Cup 2012»

kalodiosh sto_velouchi

Τα γιορτινά του φοράει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενήσι, καθώς θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά διεθνείς αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες θα λάβει μέρος και ο Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος αμέσως μετά θα αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στην Ιταλία. Στο μεταξύ, διακρίθηκε η Δήμητρα Μπίκα στους πρώτους διεθνείς αγώνες που έλαβε μέρος.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου (αρ. φύλλου 462), το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, το Βελούχι, πήρε την πιστοποίηση (δυνατότητας διεξαγωγής διεθνών αγώνων) μετά από την αξιολόγηση που έκανε ο επιθεωρητής Μπερνάρντ Γκερό. Ο Γκερό ήλεγξε τις παροχές που προσφέρονται, την ασφαλή μεταφορά των αθλητών μέσω των αναβατήρων, έκανε την αξιολόγηση του βουνού κ.ά. Αυτό, όμως,  που ουσιαστικά «χάρισε» τη διάκριση ήταν η τοποθέτηση ενός υπόγειου καλωδίου (700μ., φώτο 1),κατάλληλο για τις χρονομετρήσεις στους αγώνες. Για την τοποθέτηση του καλωδίου αυτού εργάστηκαν εντατικά 2 ημέρες (τέλη Αυγούστου) μέλη του Δ.Σ. αλλά και αθλητές του ΕΟΣ.

Διεθνείς αγώνες χιονοδρομίας στο Καρπενήσι
Έτσι, το Βελούχι (φώτο 2) για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει στις 18 και 19 Φεβρουαρίου διεθνείς αγώνες (Fis Alpine Race) με την επωνυμία «Velouchi Alpine Ski Cup 2012».
Σε αυτούς τους αγώνες φυσικά θα πάρει μέρος μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Αντωνίου και χορηγός επικοινωνίας θα είναι τα ‘‘Ευρυτανικά Νέα’’.Επίσημα το τουρνουά ξεκινάει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 20.00 με την συνάντηση των αρχηγών των ομάδων, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως:
Σάββατο (18/2): Σλάλομ γυναικών (10.00) και Σλάλομ αντρών (10.30) και
Κυριακή (19/2): Σλάλομ γυναικών (10.00) και Σλάλομ αντρών (10.30). Μια ώρα μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα θα γίνει η τελετή απονομής των μεταλλίων.
Μένει μόνο να το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, που είναι άσχημες αυτή την περίοδο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να απολαύσει για πρώτη φορά αγώνες τέτοιου επιπέδου στο Καρπενήσι.
Να επισημάνουμε πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ όσοι διαθέτουν έγκυρο κωδικό από την FIS (διεθνής ομοσπονδία) τη σεζόν 2011-12.

xionodromiko karpenhsiou

Ο Αντωνίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων
Ο Γιάννης Αντωνίου (φώτο 3) θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων που θα γίνει στην Ιταλία, γεγονός που αποτελεί μία ακόμα σπουδαία διάκριση για τον ίδιο.
Οι αθλητές και αθλήτριες που απαρτίζουν την Ελληνική αποστολή των αλπικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων είναι οι: Δέλλιος Μιχάλης, Πρώιος Ιωάννης, Βλάχου Άννα, Βαλκαρέτζι Μασιμιλιάνο, Κόκκινη Αναστασία και φυσικά ο Ευρυτάνας Αντωνίου Ιωάννης.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ροκκασάρο της Ιταλίας και θα διαρκέσουν από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2012.
Ο Αντωνίου, σε συνέντευξη που είχε δώσει στα Ευρυτανικά Νέα τον περασμένο Νοέμβριο, είχε μιλήσει για αυτούς τους αγώνες λέγοντας χαρακτηριστικά: «…Θα δώσω τη μάχη μου και θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο. Όμως σε αυτούς τους αγώνες στόχος είναι να μαζέψω όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορώ, που σίγουρα θα με ωφελήσουν στο μέλλον».

antoniou giannis

Διακρίσεις για τη Δήμητρα Μπίκα
Σπουδαίες διακρίσεις σημείωσε η αθλήτρια του ΕΟΣ Καρπενησίου Δήμητρα Μπίκα *φώτο 4) στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι που διεξήχθη στη Γαλλία.
Η 18χρονη αθλήτρια συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερο το μέγεθος της επιτυχίας της. Συγκεκριμένα , η Δήμητρα (κατηγορία Junior) αγωνίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο ατομικό αγώνισμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης για το 2012 κατακτώντας, με χρόνο 01:15:49, την 8η θέση, δύο ημέρες αργότερα πήρε μέρος στο κάθετο αγώνισμα, καταλαμβάνοντας, με χρόνο 26:48:9, την 9η θέση, ενώ στο αγώνα ταχύτητας κατετάγη 13η.
Η Ελληνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ορειβατικού σκι που έγινε στην πόλη Pelvux της Γαλλίας από τις 4-12 Φεβρουαρίου κατέλαβε την 12η θέση.

mpika-dimitra 1