Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το Velouchi Alpine Ski Cup (video και Φωτογραφίες)

xionodromia proponhsh_athlitiko

Από την Παρασκευή το πρωί οι αποστολές των ομάδων χιονοδρομίας βρίσκονται στο Καρπενήσι. Αθλητές διεθνούς επιπέδου με διακρίσεις και μετάλλια αναμένεται να προσφέρουν θέαμα και διακρίσεις το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική και κορυφαία διοργάνωση. Πρόκειται για διεθνείς αγώνες χιονοδρομίας, (Fis Alpine Race) με την επωνυμία «Velouchi Alpine Ski Cup 2012», τους οποίους το Βελούχι κέρδισε επάξια, ύστερα από την πιστοποίηση που εξασφάλισε το Φθινόπωρο του 2011. Τα πρώτα εμπόδια όμως δεν άργησαν να φανούν καθώς οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν όλο το μήνα στο Καρπενήσι, κατέστησαν αδύνατη την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό.

xionodromia athlitiko_1


Έτσι και μετά από συνεννόηση με αρμόδιους τοπικούς φορείς ομάδα αθλητών, γύρω στα 40 άτομα, μεταφέρθηκαν (με δυσκολία) στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και πραγματοποίησαν στο κλειστό γυμναστήριο προπόνηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, η οποία περιελάμβανε διατάσεις, ανοίγματα, χαλάρωση, αλλά και παιχνίδι με μπάλα. Άλλοι αθλητές και άτομα των αποστολών αντί για προπόνηση προτίμησαν να περάσουν λίγες ήρεμες στιγμές κάνοντας βόλτα στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος ματαίωσης των αγώνων, αφού όλη την ημέρα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι το Σαββατοκύριακο των αγώνων.

xionodromia proponhsh_athlitiko_2 

Επίσημα το τουρνουά ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 20.00 με την συνάντηση των αρχηγών των ομάδων, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως:
Σάββατο (18 Φεβρουαρίου): Σλάλομ γυναικών (10.00) και Σλάλομ αντρών (10.30) και
Κυριακή (19 Φεβρουαρίου): Σλάλομ γυναικών (10.00) και Σλάλομ αντρών (10.30). Μια ώρα μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα θα γίνει η τελετή απονομής των μεταλλίων.

Χορηγός επικοινωνίας των αγώνων είναι τα ''Ευρυτανικά Νέα''.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ