Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

ev media-logo

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ; Στο Καρπενήσι ο Πάνος Μπεγλίτης για τον σχεδιασμό ενόψει συνεδρίου

Προσπάθεια ανασυγκρότησης στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον Φεβρουάριο - Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο Πάνος Μπεγλίτης - Μεταξύ… συγγενών και φίλων η συνάντηση που είχε με τοπικά στελέχη - Τι δήλωσε ο πρώην Υπουργός Άμυνας

mpeglitis karpenisi

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Πάνου Μπεγλίτη στα γραφεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Δίπλα του η Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ κα Βέττα Καρφή, συντονίζει την πολιτική εκδήλωση


 

Μετρούν τις δυνάμεις τους στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα μέχρι και το 2009, ξεκινώντας από την ίδρυση της μεσαίας τάξης το 1981 που ανέλαβε την εξουσία μέχρι και την κατάργησή της το 2009 με την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ

Σε φάση ανασυγκρότησης και ανασύνταξης δυνάμεων με στόχο την επούλωση των πληγών από τα τελευταία οδυνηρά εκλογικά αποτελέσματα εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο -και σε τοπικό επίπεδο- θέτει σε εφαρμογή τον οργανωτικό και πολιτικό του μηχανισμό, ενόψει του Συνεδρίου που αναμένεται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του ’13 και στο οποίο έχει ήδη δοθεί συντακτικός-ιδρυτικός χαρακτήρας.

Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση κινήθηκε και η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Καρπενήσι ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, ως εκπρόσωπος της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος.

Περασμένα μεγαλεία…
Ο πρώην Υπουργός ΥΕΘΑ συμμετείχε ως ομιλητής σε συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Καρπενήσι το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου· μια συγκέντρωση που στόχο είχε τη συζήτηση για την ανάδειξη των νομαρχιακών & περιφερειακών οργάνων για το επικείμενο συνέδριο, καθώς και τον ανοικτό διάλογο σχετικά με την πορεία εξόδου του κόμματος από το τέλμα που έχει σχεδόν περιέλθει, τις αστοχίες και τα λάθη που το οδήγησαν εδώ και τη βασική επιδίωξη για «μετατροπή του σε εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας».

«Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις..» θα μπορούσε να έχει τίτλο η εικόνα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προχθές, καθώς τίποτα δεν θύμιζε τις εποχές του -ένδοξου για την παράταξη- παρελθόντος, όπου σε ανάλογες πολιτικές εκδηλώσεις στην ίδια αίθουσα δεν «έπεφτε καρφίτσα».

Τούτη τη φορά, το ενδιαφέρον περιορισμένο: το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάμπρος Τσιτσάνης και Ταξιάρχης Σκλαπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι και λιγοστοί φίλοι του κόμματος.

Σε ρόλο συντονίστριας η Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ κα Βέττα Καρφή, υποδέχθηκε και καλωσόρισε τον κ. Μπεγλίτη.

mpeglitis karpenisi_kosmos

Περιορισμένη η συμμετοχή. Στη φωτογραφία διακρίνονται στην πρώτη σειρά: ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σταμάτης, στη δεύτερη σειρά: ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος κ. Κώστας Βλάχος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Ταξιάρχης Σκλαπάνης, η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Πάζιου κ.λπ.


 

«Δεν μας άξιζε αυτό το
εκλογικό αποτέλεσμα»
«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα, ως ελληνική κοινωνία, και η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης έχει τη δική της σημασία», τόνισε στις δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος εξέφρασε επίσης την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το μάρμαρο της προσπάθειάς του να “σώσει” τη χώρα: «…περάσαμε μια επώδυνη εμπειρία τα τελευταία τρία χρόνια ως κυβέρνηση, στα πλαίσια της προσπάθειας μας για έξοδο από την κρίση, για να αποτραπεί η χρεοκοπία της πατρίδας μας.

Και αυτό το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε με τον πιο άδικο και επώδυνο τρόπο, με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Δεν μας άξιζε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν είναι αυτό το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία.

Είμαστε ένα κίνημα, μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, με σημαντική συμβολή στην αναγέννηση της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση.

Και αυτό το ιστορικό πολιτικό ειδικό βάρος είμαστε όλοι διατεθειμένοι να το υπερασπιστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κινήματος, με αφετηρία το Συνέδριο του Φλεβάρη: “Είμαι αισιόδοξος, γυρνώντας όλη την Ελλάδα και συμμετέχοντας σε πολιτικές διαδικασίες ότι συντεταγμένα και με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών δυνάμεων, θα πορευτούμε σε αυτό το Συνέδριο με τρόπο δημοκρατικό, ανοιχτό, ελεύθερο, ώστε να συζητήσουμε. Να συζητήσουμε χωρίς ταμπού και για το παρελθόν μας αλλά κυρίως για το ελπιδοφόρο μέλλον της παράταξής μας”.

«Το Πασοκ μπορεί να
εγγυηθεί τη σταθερότητα»
Στην πορεία του κινήματος προς την ανασυγκρότηση, ο κ. Μπεγλίτης μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με «άλλους όμορους χώρους και πολιτικές οργανώσεις στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο», κάνοντας λόγο για «δημοκρατική πανστρατιά», ενώ τόνισε ενόψει συνεδρίου πως απαιτείται «…μια γενναία πολιτική διαδικασία που θα αφήσει πίσω ό, τι επιβάρυνε την πορεία μας και θα αναδείξει τα πιο υγιή πολιτικά και ιδεολογικά στοιχεία μιας παράταξης που η γέννησή της συμβάδισε με τη νεότερη μεταπολιτευτική Ιστορία της χώρας».

Εξέφρασε επίσης την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα εγγυηθεί τη σταθερότητα, καθώς «…η Ελλάδα, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει σήμερα, δεν έχει την πολυτέλεια για κοινωνική και πολιτική αστάθεια. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει την πολυτέλεια για νέα αδιέξοδα. Την ευστάθεια και σταθερότητα του πολιτικού συστήματος μπορεί να την εγγυηθεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη με φορέα το ΠΑΣΟΚ» και παρουσιάστηκε βέβαιος πως το κόμμα θα κερδίσει το «συλλογικό πολιτικό στοίχημα» που έχει βάλει, καθώς «…δίχως μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση για την πατρίδα μας».