Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μοντέλο με τετραπληγία λανσάρει τεράστια διαφημιστική καμπάνια

Συχνά ακούμε ότι η επιμονή και η αντοχή είναι τα απαιτούμενα για κάθε μοντέλο που θέλει να πετύχει στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Η Angela Rockwood, λοιπόν, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά

montelo 4pligia

Αφού είχε ήδη αρχίσει την καριέρα της, βρέθηκε σε ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τετραπληγία. Αντί να τα παρατήσει, αποφάσισε ότι ο τραυματισμός της (που της προκάλεσε ολική παράλυση των ποδιών και άφησε ελάχιστη κίνηση στα χέρια της) δεν θα την εμποδίσει να κάνει το επάγγελμα που αγαπά.

Έντεκα χρόνια μετά το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή, έχει όντως πετύχει αυτό που ονειρευόταν: όχι μόνο είναι πάλι μοντέλο, αλλά λανσάρει εθνική καμπάνια για τη Nordstrom.

Η Rockwood είναι ένα από τα αστέρια της σειράς Push Girls, ενός ριάλιτι σόου που δείχνει τις ζωές τεσσάρων γυναικών σε αμαξίδιο – και η δική της ιστορία, με την επαναφορά της στο μόντελινγκ, πραγματικά είναι εμπνευστική.

«Μετά το ατύχημά μου, δεν πέρασε καν απ’ το μυαλό μου η ιδέα να ξαναγίνω μοντέλο», παραδέχεται η 37χρονη στο περιοδικό PEOPLE. «Μετά την παράλυσή μου, συνειδητοποίησα πως είχα έναν τεράστιο στόχο: να ακολουθήσω το μονοπάτι της θετικής στάσης απέναντι στη ζωή, να γίνω παράδειγμα προς μίμηση, και να ακουστεί η φωνή μου».

Για να το πετύχει, προτίμησε να κάνει κάτι που ήδη ήξερε καλά, δηλαδή μόντελινγκ. «Δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα σε αμαξίδια για να πουν: “Έι, είμαστε και εμείς πελάτες!”, ποιός δεν θέλει να δείχνει σέξι και μοντέρνος πάνω στην καρέκλα του;»

Προφανώς, δεν ήταν η μόνη που σκεφτόταν έτσι. Η Nostrodom έψαχνε να βρει μοντέλα με αναπηρίες για να πρωταγωνιστήσουν στην επερχόμενή της καμπάνια. Έτσι, η Rockwood έδωσε τις φωτογραφίες της σε ένα πρακτορείο. «Τα υπόλοιπα είναι πια ιστορία», προσθέτει χαρούμενη.

Αν και δουλεύει υπό διαφορετικές συνθήκες πλέον, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια. «Όταν είμαι στο πλατό για την Nordstrom, νιώθω σαν να είμαι πάλι “σπίτι” μου. Σαν να ρίχνεις έναν πυγμάχο πίσω στην αρένα για να κερδίσει, μετά από τραυματισμό που τον άφησε αγώνα εκτός για καιρό».

Περιοδικό Αυτονομία - www.disabled.gr

Σχόλιο του συντάκτη: Αν υπάρχει  θέληση για ζωή ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια. Στη μόδα καλό είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις, γιατί όλοι έχουμε το δικαίωμα να ντυνόμαστε ωραία ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Καλές γιορτές
Αυτές τις γιορτές ας τις δούμε
με αισιοδοξία και με χαμόγελο.

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά
και Ευτυχισμένο το 2013

Για επικοινωνία με τον συντάκτη της στήλης στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Site: http://www.dionfakitsas.gr