Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το νησί των θησαυρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson «Το νησί των θησαυρών»

nisi thisaurwn

Το βιβλίο αυτό εκτός από αιώνια φήμη στον συγγραφέα του, χάρισε για πάνω από έναν αιώνα ανεξάντλητο υλικό για παιχνίδι και όνειρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Με υλικό το αξεπέραστο αυτό κλασσικό αριστούργημα καθώς και έναν μεγάλο αριθμό αυθεντικών πειρατικών τραγουδιών και έντεχνης μουσικής από τον 18 αιώνα, το Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει μία ξεχωριστή παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα.

Ένα πρωτότυπο θέαμα, μια παράσταση - περιπέτεια που απευθύνεται σε θεατές όχι μόνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας και που υπόσχεται πολύ περισσότερα από μια απλή παράσταση. Το κοινό θα «ταξιδέψει» σε ένα επικίνδυνα αστείο και συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού , θα καθίσει σε καπηλειά λιμανιών και αριστοκρατικούς πύργους, θα σαλπάρει σε ιστιοφόρα και θα φτάσει νησιά με φοινικόδεντρα, ναυαγούς και εγκαταλελειμμένα φρούρια κουρσάρων, να πάρει θέση σε κρίσιμες συγκρούσεις και τελικά ίσως και να δώσει την τελική έκβαση στην ιστορία.

Πάντα με οδηγούς 10 εξαιρετικούς ηθοποιούς που επιπλέον παίζουν μουσική και τραγουδούν. Μια ανατρεπτική μουσικό-θεατρική μπάντα πειρατών-παραμυθάδων που θα αφηγηθεί με σαγηνευτικά διαδραστικό τρόπο την ιστορία του Τζιμ (Θάνος Τοκάκης) και του Λονγκ Τζων Σίλβερ (Αργύρης Ξάφης). Μια ψυχαγωγική εμπειρία με πολύ θέαμα και αναφορές στα κοινά λίγο πολύ σε όλους «πειρατικά παιχνίδια» που υποστηρίζει τη θέση ότι ένα θέαμα για παιδιά και ενήλικους πέρα από καθαρή ψυχαγωγία μπορεί να λειτουργήσει και ως μια ολοκληρωμένη και συνεκτική εμπειρία.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Νέος εκθεσιακός Χώρος
Πρωινές παραστάσεις (Ώρα έναρξης 11:30)
Κυριακή 16, Κυριακή 23 και Κυριακή 30 Δεκεμβρίου
Απογευματινές παραστάσεις (Ώρα έναρξης: 15:00)
Σάββατο 22, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012
http://www.culturenow.gr