Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Τι απαντά ο Κώστας Κοντογεώργος για την άρση της ασυλίας του για παράβαση καθήκοντος όταν ήταν νομάρχης

Όπως δημοσίευσαν στην ηλεκτρονική τους σελίδα τα «Ευρυτανικά Νέα», η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργου

kontogeorgos 1

Ο Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος την περίοδο που διετέλεσε νομάρχης Ευρυτανίας, απαντά με την παρακάτω επιστολή:   

 

"Με αφορμή τις τελευταίες φημολογίες σχετικά με την άρση της ασυλίας μου, που πρότεινε η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Ελλήνων, την Τετάρτη 19/12/2012 και για πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ανακοινώνω τα εξής: {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

 

Ζήτησα ο ίδιος την θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας μου από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, για την πλήρη εκκαθάριση παλιάς δικαστικής διένεξης από το έτος 2006 όταν ασκούσα τα καθήκοντα του Νομάρχη Ευρυτανίας.

 

Η υπόθεση αφορά τη μήνυση εις βάρος μου από ένα συμπολίτη μου για παράβαση καθήκοντος (παράβαση δασικής νομοθεσίας για λήψη αδρανών υλικών από ανενεργό λατομείο).

 

Η υπόθεση αυτή ήρθε μέχρι τώρα τρεις φορές στο ακροατήριο του Εφετείου Λαμίας αλλά αναβλήθηκε για διαφόρους λόγους (απεργίες δικηγόρων, έλλειψη χρόνου κλπ).

 

Στην ίδια υπόθεση συγκατηγορούμενοι ήταν και οι μηχανικοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Ευρυτανίας για τους οποίους διαχωρίστηκε η δίκη - λόγω της εκλογής μου ως Βουλευτή- και στην οποία αθωώθηκαν.

 

Για τους παραπάνω λόγους επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου και την άμεση δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης.

 

Άλλωστε, ήμουν και είμαι υποστηρικτής της ιδέας ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο ανεξαρτήτου ιδιότητας."

 

Κώστας Κοντογεώργος
Βουλευτής Ευρυτανίας