Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ψηφίστηκε από την βουλή η άρση της ασυλίας του Βουλευτή Ευρυτανιας κ. Κώστα Κοντογεώργου την οποία και ο ίδιος ζήτησε

Με 209 "ΝΑΙ" ψηφίστηκε χθες από την βουλή των Ελλήνων η άρση ασυλίας του Κώστα Κοντογεώργου την οποία ο ίδιος ζήτησε "... για την οριστική δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσής μου", όπως είπε.

konto-vouli111

Στην ψηφοφορία που έγινε χθες Τεταρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 στη Βουλή ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Νάκου, Θανάση Νταβλούρου και Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, καθώς και του ανεξάρτητου Μιχάλη Κασσή.

Την απόφαση να προτείνει την άρση για τους τρεις βουλευτές της είχε πάρει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι μηνύσεις προέρχονται από πολίτες και έχουν υποβληθεί εναντίον του κ. Νάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, του Θ. Νταβλούρου για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και για τον Κ. Κοντογεώργο για παράβαση καθήκοντος, με τους τρεις βουλευτές να ζητούν οι ίδιοι την άρση της ασυλίας τους.

Ο Βουλευτής Ευρυτανιας κ. Κωστας Κοντογεώγος κατηγορείται -μετά από καταγγελία πολίτη-  ότι  τον Μάιο του 2006 ως νομάρχης Ευρυτανιας εξέδωσε απόφαση λήψης αδρανών υλικών από ανενεργό λατομείο. Ο κ. Κοντογεώργος είπε οτι το υλικό χρησιμοποήθηκε για βελτίωση της βατότητας σε χωμάτινο οδικό τμήμα αρκετών δήμων του νομού που είχαν πρόβλημα εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (Διαβάστε εδώ προηγούμενο ρεπορτάζ)

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013.