Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στο κυνήγι της… κρυμμένης τρούφας. Διήμερο σεμινάριο διοργανώνεται στη Φουρνά. Διαβάστε το πρόγραμμα

Έχει χαρακτηριστεί ως το «υπόγειο διαμάντι της ελληνικής γης», παραμένει ωστόσο ακόμα και σήμερα για τους περισσότερους ανεξερεύνητη και σχετικά άγνωστη.

seminario-troufa-fourna

Έκδηλο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο 1ο σεμινάριο τρούφας που διοργανώθηκε στη Φουρνά στα μέσα Φεβρουαρίου (πηγή: troufa-pieria.gr)


Η τρούφα, η καλλιέργεια και αναζήτησή της, τα είδη που την αποτελούν και τα μυστικά της, θα βρεθούν στο προσκήνιο στη διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη Φουρνά και πιο συγκεκριμένα στον «Ξενώνα Φουρνάς», με τη συμμετοχή τρουφοκυνηγών από τον νομό Πιερίας.

Το σεμινάριο έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης -επιτυχημένης- διοργάνωσης που διεξήχθη το διήμερο 16/17 Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο.

Το πρόγραμμα

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου, με ομιλίες που θα διεξαχθούν στον ξενώνα και θα επικεντρωθούν στην καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών στα ελληνικά δάση.

Στον ρόλο των ομιλητών θα βρεθούν η κ. Ελευθερία Τζιάτζιου (σύμβουλος καλλιέργειας τρούφας) και ο κ. Βασίλης Γουλάντας (καλλιεργητής και συλλέκτης άγριων ειδών τρούφας).

Την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, θα ξεκινήσει το κυνήγι άγριας τρούφας στα δάση της Φουρνάς, με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά των κυνηγών να επιστρατεύονται στην προσπάθεια να εντοπιστούν μαύρες χειμωνιάτικες τρούφες, ενώ οι ειδικοί θα αναλύσουν τις ιδιομορφίες της περιοχής και τα πιθανά μέρη όπου ίσως υπάρχουν άγριες τρούφες.

Στη 1.00 το μεσημέρι η κα Τζιάτζιου θα αναφερθεί και θα αναλύσει τα χαρακτηριστικά των τρουφών που βρέθηκαν και θα κάνει την μακροσκοπική ταυτοποίηση στους μετέχοντες της διημερίδας, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η γευσιγνωσία, με τη συνοδεία πιάτων με φρέσκιες τρούφες.

Το σεμινάριο θα συνεχιστεί με συζήτηση και ανοικτό διάλογο για τον «υπόγειο θησαυρό», προτού ολοκληρωθούν οι εργασίες του, στις 4.00 το απόγευμα.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο (κόστος συμμετοχής κ.α.), καθώς και κρατήσεις θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 698-8616561 (Κων/νος Σφέτσας).