Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αξιόλογη δωρεά στο Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας από την Ένωση Ευρυτάνων «Το Βελούχι» - Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΔΣΕ

Οι Ευρυτάνες της Αμερικής στηρίζουν το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική εθελοντική προσφορά τους, δωρίζοντας ένα σημαντικό ποσό για την αγορά διασωστικών υλικών Α΄ Βοηθειών.

diasostiko-soma-dwrea-amerikanoi

Δωρεά διασωστικών υλικών Α΄ Βοηθειών αξίας 5.000 δολαρίων (περίπου 3.700 ευρώ) έγινε από το παράρτημα Velouchi Chapter #2 της πόλης Fayetteville, του συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής "ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ".

Τα υλικά που δωρίθηκαν στο Ε.Δ.Σ. Ευρυτανίας είναι: 1 φορείο τύπου basket με ρυθμιζόμενους ιμάντες ανύψωσης και σάκο μεταφοράς, 1 στρώμα κενού ακινητοποίησης πολυτραυματία με σάκο μεταφοράς και τρόμπα χειρισμού, 3 νάρθηκες κενού ακινητοποίησης άκρων και 1 φορητό εξωτερικό απινιδωτή συνολικής αξίας 3.700 ευρώ.

Σε ερώτηση των "Ευρυτανικών Νέων" στον πρόεδρο της ομάδας κ. Λελούδη Μπάμπη για το ιστορικό αυτής της δωρεάς, δήλωσε:

"Το καλοκαίρι του 2012 έπειτα από συζητήσεις που έγιναν με διάφορους ομογενείς Ευρυτάνες από την Αμερική, συγγενείς και φίλους, για τους σκοπούς του σωματείου, τη δράση της ομάδας, τις ανάγκες αλλά και γενικά τη δομή και τη λειτουργία του, φάνηκε από την πλευρά τους η πρόθεση οικονομικής βοήθειας προς το σωματείο, αναγνωρίζοντας την δράση, τον εθελοντισμό των μελών του και το κοινωνικό του χαρακτήρα."

"Αφού ενημέρωσα και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ζητήσουμε να μας χορηγηθούν αναγκαία υλικά Ά βοηθειών τα οποία είναι απαραίτητα και δεν διαθέτει η ομάδα δράσης". {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

"Φτιάξαμε λοιπόν μια λίστα με τα υλικά αυτά και ζητήσαμε από τους ομογενείς να τα αγοράσουν και να μας τα δωρίσουν."

"Παραλάβαμε στα γραφεία μας αυτά τα υλικά με τα οποία εξοπλίσαμε σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό Ά βοηθειών της ομάδας δράσης".

"Επίσης με χρήματα από το ταμείο του σωματείου αγοράστηκαν τα παρακάτω υλικά αξίας 750 ευρώ: 1 σανίδα ακινητοποίησης με ιμάντες και σταθεροποιητή κεφαλής, 1 γιλέκο απεγκλωβισμού και ακινητοποίησης, 1 αυχενικό κολάρο και 1 σακίδιο φαρμακείο".


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μετά την αγορά των υλικών, το Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, θέλησε να ευχαριστήσει τους Ευρυτάνες της Αμερικής στέλνοντάς τους την παρακάτω επιστολή που υπογράφουν το πρόεδρος και ο γραμματέας κ. Δημήτρης Σταλίκας.

"Με την επιστολή μας αυτή Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου αλλά και όλων των μελών μας, για τη δωρεά των υλικών Α βοηθειών που κάνατε στο σωματείο μας". (...) "Χάρη στη δωρεά σας αυτή, καταφέραμε να εμπλουτίσουμε σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό Α βοηθειών του σωματείου μας, ο οποίος είναι απαραίτητος στις επιχειρήσεις διάσωσης που εθελοντικά συμμετέχουν τα μέλη μας.

Στις δύσκολες εποχές που όλοι περνάμε αναγνωρίζοντας την δράση και τον εθελοντισμό των μελών μας. δείξατε άμεσα την εκτίμηση σας και το ενδιαφέρον σας, συγκεντρώνοντας το ποσό που χρειάστηκε για να αγοραστούν τα παραπάνω υλικά.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δωρεάς, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς και θα βοηθήσει στο έργο και τους σκοπούς του σωματείου. Τέλος σας ευχόμαστε να είστε πάντα υγιείς και δυνατοί για να συνεχίσετε το φιλανθρωπικό σας έργο."