Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ο Παντελής Θαλασσινός για δύο μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απόστασης από τις ζωντανές εμφανίσεις, ο Παντελής Θαλασσινός με τις παραστάσεις του στοn “Ρυθμό” ξεκινάει την ανοιξιάτικη περιοδεία του, παρουσιάζοντας παράλληλα και τα τραγούδια από τον νέο του δίσκο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

thalassinos-pantelis

Μια μουσική παράσταση με καινούρια τραγούδια, διάσπαρτα, ανάμεσα στα ήδη γνωστά που τον έχουν καταξιώσει ως δημιουργό και ερμηνευτή.

Η μουσική του συνδέεται με το παρελθόν μ’ ένα, όχι και τόσο αδιόρατο νήμα, που εκτός των άλλων, συνδέει και τις διαφορετικές γενιές των ακροατών του, κι αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Εκείνο που χαρακτηρίζει περισσότερο την παρουσία του Παντελή Θαλασσινού είναι η αυτόδηλη πιστοποίηση πως τα τραγούδια του έχουν καταγωγή.

Αν και στα πρώτα του χρόνια στη δισκογραφία φάνηκε να είναι επηρεασμένος από τη δυτική νεανική μουσική με τις κιθάρες και τα γκρουπάκια -εποχή των "Λαθρεπιβατών"- αναθεώρησε αρκετά από τα στοιχεία εκείνα και στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ανέτρεψε συνειδητά τα έως τότε δεδομένα, χαράζοντας μια πορεία διαφορετική με σημείο αιχμής το Αιγαίο πέλαγος και τα Ανατολικά παράλια που έγιναν η κινητήριος δύναμη του τραγουδιού του.

Παίζουν οι μουσικοί:

Δημήτρης Γάσιας: βιολί

Φίλιππος Λευκαδίτης: κρουστά

Γιώργος Μακρής: γκάιντες

Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι

Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο.

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης - Ευτύχης Γιαννακούρα

Ρυθμός Stage

Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μαρίνου Αντύπα 38,

Ηλιούπολη

Είσοδος: 12 ευρώ

(με μπύρα ή κρασί)