Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΤΩΡΑ. Ψήφισε ο Κώστας Κοντογεώργος - Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τυχόν ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου

 

kontogeorgos-vouli1

Με το «σκηνικό του εγκλήματος» να έχει αποτυπωθεί πλήρως και ξεκάθαρα γύρω από την εξαφάνιση της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ και την αλλοίωση του αντιγράφου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης 54 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης πρότεινε να ολοκληρωθεί η συζήτηση έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων κοινοβουλευτικών παραγόντων «περισσότεροι από 250 βουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας». Πέραν αυτού, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να τοποθετηθεί και να επιχειρήσει μια ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσει τους «εγκληματικούς» του χειρισμούς αλλά και να εμφανιστεί ως «το τέλειο θύμα» του πολιτικού συστήματος που «αναζητεί ενόχους».

Να σημειωθεί ότι, η πρόταση έχει συνταχθεί από τον πρόεδρο της προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και εξηγεί ότι τα ευρήματα των ερευνών της απαιτούν την προσθήκη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και δέκα έτη. ΠΗΓΗ: protothema.gr