Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ο Διονύσης Σαββόπουλος απόψε στο Μέγαρο Μουσικής στα «Παράξενα κι ατόφια»

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον Διονύση Σαββόπουλο σε μια συναυλία με τίτλο «Παράξενα κι ατόφια», απόψε, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στις 9.00 το βράδυ.

sabbopoulos-dion

Τον συνοδεύουν τρεις δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή (Ορέστης Πλακίδης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης) και μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών.

Με λόγια «Παράξενα κι ατόφια», τραγούδια-«σάουντρακ της ζωής» χιλιάδων ελλήνων που αναζήτησαν κι αναζητούν πυξίδα και όραμα σε εποχές αμφιβολιών, αναζητήσεων και αγωνίας, ανοίγει ο φετινός κύκλος συναυλιών στον Κήπο του Μεγάρου.

Στον μοναδικό αυτό χώρο, χώρο ανοιχτό και φιλόξενο, πνευματικό καταφύγιο και «στέκι» ψυχικής ανάτασης για τους πολίτες ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή ‘Παράξενα κι ατόφια’ - με τίτλο παρμένο απ’τον στίχο της «Μαύρης Θάλασσας» στο δίσκο του Βρώμικο Ψωμί (1972) - που περιλαμβάνει 27 τραγούδια, αντιπροσωπευτικά της εμπνευσμένης, πενηντάχρονης τραγουδοποιίας του.

Ένα πρόγραμμα που στην ουσία του αποτελεί επιτομή του πολύπτυχου έργου του, της μακρόχρονης μουσικής του αναζήτησης που αναμειγνύει εθνικούς, βαλκανικούς και ροκ ήχους για να εκφράσει τα συναισθήματα, τις αντιφάσεις, τα οράματα και τις προσδοκίες των σύγχρονων Ελλήνων και να αποτυπώσει την κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής.

Στη διάρκεια της βραδιάς, θα ακουστούν κομμάτια που άντεξαν στο χρόνο κι άφησαν το σημάδι τους στα πράγματα, ορίζοντας τη διαδρομή ενός καλλιτέχνη που πάντα στάθηκε αντίθετα στο ρεύμα. Στη σκηνή, ο ίδιος τραγουδά, συνομιλεί με το κοινό, συγκινεί, ενθουσιάζει, σαρώνει. Τον συνοδεύουν τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή, ο ενορχηστρωτής Ορέστης Πλακίδης (keyboards-programming), ο μπασίστας Γιώτη Κιουρτσόγλου και ο κρουστός Βαγγέλης Καρίπης μαζί με ένα μικρό σύνολο χάλκινων πνευστών.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 7 Ιουνίου

Ώρα: 9.00 μ.μ.

Τηλ.: 210 72.82.333

http://www.culturenow.gr/