Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΕΚΤΑΚΤΟ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά σύσσωμου του νομαρχιακού συμβουλίου που το 2007 αποφάσισε για το δάνειο-μαμούθ των 4,7 εκα. ευρώ που έλαβε με εγγυητή την Νομαρχία, η "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ"

nomarxiako2007

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του δανείου που πήρε η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ με εγγυητή τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση το 2007, καθώς ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, κατά των μελών του νομαρχιακού συμβουλίου που το 2007 είχαν συναινέσει στη λήψη του.

Το κατηγορητήριο είναι το ίδιο για όλα τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου και τα αδικήματα αφορούν συγκεκριμένα «…απιστία στην Υπηρεσία από κοινού με ελάττωση της δημόσιας και νομαρχιακής περιουσίας άνω των 120.000 ευρώ και επιδιωχθέν όφελος και προξενησθείσα ή απειληθείσα ζημιά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ν.Α. άνω των 150.000 ευρώ».

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση για την υπόθεση, σύμφωνα ωστόσο με δικαστικούς κύκλους, είναι πρόωρο να μιλάμε για παραπομπή σε δίκη, καθώς αυτό θα το δείξει η κύρια ανάκριση που ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Στο ίδιο πλαίσιο άλλωστε έγινε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 η άρση της ασυλίας του βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ "ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ.