Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Κοντογεώργου στην Βουλή των Ελλήνων για την υπόθεση της άρσης της ασυλίας του για την "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ"

kontogeorgos-bouli

Ο Βουλευτής Ευρυτανιας κ. Κωστας Κοντογεώργος στην ομιλία του, χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, στην βουλή, ζήτησε και ο ίδιος την άρση στη ασυλία του για να αποδείξει την αθωότητα του όπως είπε. 

"Με λίγα λόγια, επιτελέσαμε το καθήκον μας, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3491, προστατεύοντας ταυτόχρονα την περιουσία της συγκεκριμένης νομαρχιακής επιχείρησης και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, αξίας πολλαπλάσιας του δανείου, από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και από αποφάσεις κατασχέσεων.", είπε


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του στην Βουλή

"Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα μιλήσω για την άρση της ασυλίας μου, δεν θα απειλήσω, όμως, το Σώμα, όπως έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες αυτές ώρες να ακούμε στο Κοινοβούλιο.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η υπόθεση που συζητάμε σήμερα αφορά τη δραστηριότητά μου σε προγενέστερο χρόνο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Νομάρχη Ευρυτανίας.

Απ’ ό,τι συμπέρανα από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δεδομένου ότι δεν έχω κληθεί μέχρι σήμερα από καμία δικαστική αρχή, αφορά τη διαδικασία λήψης δανείου από τη νομαρχιακή επιχείρηση «Ευρυτανία ΑΕ» και την εγγυοδοσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, να μου επιτρέψετε να αναφέρω συνοπτικά τα γεγονότα.

Το έτος 2006 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε το ν. 3491, ο οποίος προέβλεπε τη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών των δημοτικών και νομαρχιακών επιχειρήσεων, διαγράφοντας τις προσαυξήσεις, και έδινε τη δυνατότητα εξόφλησής τους με δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους.

Η νομαρχιακή επιχείρηση «Ευρυτανία ΑΕ», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και με ομόφωνη –το τονίζω- απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευρυτανίας, προέβη σε δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ευνοϊκούς όρους, σύμφωνα πάντα με το ν. 3491/2006 και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, και εξόφλησε ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους κοινωφελείς οργανισμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ., προς τους εργαζόμενους και προς τρίτους, εξοικονομώντας μάλιστα σημαντικά ποσά από τη διαγραφή των προσαυξήσεων.

Με λίγα λόγια, επιτελέσαμε το καθήκον μας, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3491, προστατεύοντας ταυτόχρονα την περιουσία της συγκεκριμένης νομαρχιακής επιχείρησης και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, αξίας πολλαπλάσιας του δανείου, από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και από αποφάσεις κατασχέσεων.   

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πιστεύω ότι αυτή η σύντομη ενημέρωση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουμε επικίνδυνους και πονηρούς συνειρμούς των τελευταίων ημερών.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2013 ψηφίσατε την άρση της ασυλίας μου. Στη δίκη που επακολούθησε στο Τριμελές Εφετείο Λαμίας, αθωώθηκα με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου. Και πάλι σας ευχαριστώ και σας καλώ να ψηφίσετε την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεσή μου.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια τελική επισήμανση. Τελικά, το βάρος της εκκαθάρισης του πολιτικού κόσμου έχει αποδειχθεί «βιομηχανία» παραπομπών για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ."