Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με Βελούχι και ανάβαση στην Ψηλή Κορυφή έπεσε η αυλαία του προγράμματος «Ορειβασία για όλους». ΦΩΤΟ

Με ανάβαση στην Ψηλή Κορυφή στο Βελούχι, στα 2315 μέτρα, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα περιηγήσεων στην ευρυτανική φύση «Ορειβασία για όλους» που συνδιοργανώθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου και τον δήμο.

oreibasia-gia-olous-belouxi

Στόχος επετεύχθη!

Περίπου 75 άτομα φόρεσαν -την Κυριακή 9 Ιουνίου- τα ορειβατικά τους παπούτσια, εφοδιάστηκαν με νερό και τρόφιμα και ξεκίνησαν (συνοδεία έμπειρων μελών τους ΕΟΣ) την πεζοπορία στο Βελούχι, με στόχο να φθάσουν στο ψηλότερο σημείο του νομού Ευρυτανίας.

Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν διαφορετικές αφετηρίες: οι πιο… προπονημένοι ξεκίνησαν (στις 7.30 το πρωί) την ανάβαση από χαμηλά, από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Καρπενήσι, ενώ η δεύτερη ομάδα ακολούθησε (στις 9.00) την κλασική διαδρομή από το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Όλοι τους πάντως, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν δεόντως την πεζοπορία στο βουνό, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν στην Ψηλή Κορυφή και τις «απαραίτητες» αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους» ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) συνολικά εκδρομές σε μονοπάτια και διαδρομές όπως στο Κεφαλόβρυσο, τη Μαύρη Σπηλιά, την Καλιακούδα, το Βελούχι κ.α.· κυρίως όμως έδωσε κίνητρο στα παιδιά να αγαπήσουν το βουνό, την πεζοπορία και την περιπλάνηση στην εντυπωσιακή -μα και άγνωστη σε πολλούς- ευρυτανική φύση που βρίσκεται δίπλα μας.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, από τον ΕΟΣ Καρπενησίου σχεδιάζεται ήδη ένα αντίστοιχο πρόγραμμα περιηγήσεων, με νέες τούτη τη φορά διαδρομές, για τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και εκείνους που βοήθησαν για την ομαλή και επιτυχημένη πραγματοποίησή του (συνοδοί κ.α).

oreibasia-gia-olous-bel

oreibasia-belouxi

oreibasia-gia-olous-4

oreibasia-belouxion