Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Ήττα-σοκ για τον ΑΠΟΚ που ηττήθηκε με 2-1 από τον Ταυρωπό στην Καρδίτσα

 

taurwpos apok

Ήττα-σοκ γνώρισε ο ΑΠΟΚ στην έδρα του -καταδικασμένου και ουραγού της βαθμολογίας- Ταυρωπού. Το Βελούχι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των διωκτών του και έκανε βήμα προς τα πίσω, μετά από αυτή την οδυνηρή ήττα. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο Καμινάδων (Καρδίτσα), στις 15.00 για την 15η αγωνιστική στο 4ο Όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος.

Συνθέσεις ομάδων
Ταυρωπός (Καλογεράκης Λάμπρος): Αμίλης, Κωνσταντινίδης, Καβαλάρης, Ζάρρας, Παπαδημητρίου, Παπακώστας, Κυριακίδης, Κουτσοβέλης, Δανιήλ, Παράσχης, Σιούρτος (66΄ Τσιαμούλης).
ΑΠΟΚ (Σερμπέσης Παύλος): Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος, Κουρλός (67΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κορέτσης Αντώνης, με βοηθούς τους Τσάμπα Μιχάλη και Κουμερτά Θεόδωρο του Συνδέσμου Λαρίσης. Χρέη παρατηρητή ανέλαβε ο παράγοντας του ΑΠΟΚ Νικολάου Σωτήρης, κατόπιν κλήρωσης, αφού δεν προσήλθε ο αρχικά ορισθέντας παρατηρητής.

taurwpos apok-1

* Αν και ο ΑΠΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σε διάστημα τριών (!) λεπτών έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά τους. Το Βελούχι, που απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις, ήταν νευρικό και πραγματοποίησε τη  χειρότερή του φετινή εμφάνιση.
Ο Ταυρωπός, που εμφανίστηκε με πολλά νεαρά παιδιά, έβγαλε πάθος και παίζοντας ΜΟΝΟ στις αντεπιθέσεις πήρε μια σπουδαία νίκη ψυχολογίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο έβγαλε μόλις δυο επιθέσεις και πέτυχε ισάριθμα τέρματα!!
1ο ημίχρονο: Στο 2΄, από πάσα του Μπακαλίδη στον Κατσαδούρο, ο τελευταίος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Αμίλης με εκπληκτική απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 10΄, το σουτ του Ντουφεκιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Πασσά από τα δεξιά, έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 19΄, από βολέ του Αμίλη, ο Παπαδημητρίου διεκδίκησε την μπάλα με τον Ρεσίτη, όμως ο Πολυτσέρης ανέκοψε την πορεία της’ αμέσως μετά η μπάλα στρώθηκε στον Σιούρτο, ο οποίος -αφού απέφυγε τον Γενιτσαρόπουλο- σούταρε δυνατά ανοίγοντας το σκορ (1-0). Οι παίχτες του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ πάνω στο Ρεσίτη στην αρχή της φάσης.

taurwpos apok-2

Μόλις τρια λεπτά μετά και τη σέντρα του Κυριακίδη από τα δεξιά, ο Παπακώστας με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 27΄, ο Πασσάς τροφοδότησε τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, βρήκε με πάσα τον Κουρλό, όμως το σουτ του βραχύσωμου επιθετικού ανέκοψε πάνω στη γραμμή τέρματος ο Κωνσταντινίδης.
Στο 35΄, ο Αμίλης μάζεψε σταθερά το καλό μακρινό σουτ του Κουρλού, όμως τρια λεπτά μετά το Βελούχι βρήκε τα δρόμο για τα δίχτυα: ο Συγκελόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπακαλίδης με κεφαλιά μείωσε στο τελικό 2-1. Στο 41΄, ο Γεωργακόπουλος με φαλτσαριστή εκτέλεσε κόρνερ «υποχρέωσε» τον αντίπαλο κίπερ να παραχωρήσει με υπερένταση νέο κόρνερ, ενώ μόλις άουτ πέρασε σουτ του ίδιου στην εκπνοή του ημιχρόνου.
2ο ημίχρονο: Στο 48΄, μακρινό σουτ του Κουρλού έφυγε μόλις άουτ, ενώ στα χέρια του Αμίλη κατέληξε η κεφαλιά του Μπακαλίδη στο 60ο λεπτό.
Στο 76΄, ο Δανιήλ πάσαρε στον Κυριακίδη, ο οποίος πέρασε ανάμεσα από δύο αμυνόμενους, όμως πλάσαρε πιεζόμενος στέλνοντας τη μπάλα στα χέρια του Ρεσίτη. Νέα απόκρουση πραγματοποίησε στο 79΄ ο Αμίλης σε κοντινό πλασέ του Ντουφεκιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου.  Στο 81΄, ο Γεωργακόπουλος «πάτησε» για τον Μπακαλίδη, ο οποίος όμως σούταρε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά νέα προσπάθεια του ίδιου (σε μπαλιά του Πασσά) σταμάτησε πάνω στον πορτιέρο του Ταυρωπού. Στο 88΄, ο Καβαλάρης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για εσκεμμένη καθυστέρηση.

taurwpos apok-3

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (19΄) 1-0 Σιούρτος, (22΄) 2-0 Παπακώστας, (38΄) 2-1 Μπακαλίδης. * Κόκκινη: (88΄) Καβαλάρης. * Διακριθέντες Ταυρωπού: Παπαδημητρίου, Αμίλης, Παπακώστας, Σιούρτος. * Διακριθέντες ΑΠΟΚ: --.

Στο… παρασκήνιο
* Σε πολύ κακή κατάσταση ήταν ο αγωνιστικός χώρος, δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
* Δυο ήττες και μια ισοπαλία έχει ο ΑΠΟΚ όταν αντιμετωπίζει στην Καρδίτσα τον Ταυρωπό.
* Σκόρερ του Ταυρωπού ήταν ο Σιούρτος και ο Παπακώστας, με τον πρώτο να έχει τα μισά χρόνια από τον δεύτερο (19 -38)!!
* Ένταση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και την κερκίδα  -μεταξύ φιλάθλων των ομάδων- προκλήθηκε με αφορμή ένα αντικανονικό μαρκάρισμα του Κουτσοβέλη στον Κατσαδούρο (και όχι μόνο).
* Σε πηγαδάκια σχολιάστηκε το διπλό που πήρε ο ΑΠΟΚ στην έδρα της ΑΕΔ Νίκαιας το 2007 (3-1), με το οποίο ο σύλλογος έμεινε στην κατηγορία, ενώ υποβιβάσθηκε ο Ταυρωπός!!
* Ακούστηκε πως ο Παπαδημητρίου και δυο ακόμα παίχτες του Ταυρωπού χρηματίστηκαν από τον Πυργετό για να κερδίσουν τον ΑΠΟΚ. Ισχύει;
* Σοβαρή ήταν (και αποδείχθηκε) η απώλεια του τιμωρημένου Ζαλοκώστα Δημήτρη, ο οποίος πάντως επιστρέφει στο αγώνα με το αντίπαλο το Μουζάκι.

taurwpos apok-4

taurwpos apok-5

taurwpos apok-6

Δηλώσεις
Σερμπέσης Παύλος (Προπονητής ΑΠΟΚ)
«Σήμερα νομίζω ότι η ομάδα μου έκανε το χειρότερο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Χάσαμε από μια ομάδα, η οποία είχε πάθος, είχε δύναμη. Εμείς ξαφνικά νομίσαμε ότι γίναμε ομάδα, η οποία χωρίς να παίξει μπάλα μπορεί να κερδίσει. Ευτυχώς έγινε αυτό σήμερα, για να μας παραδειγματίσει, ότι τίποτε δεν είναι εύκολο και απέναντι σε κανένα αντίπαλο. Με αυτήν την ήττα κάναμε ένα βήμα πίσω από εκεί που βρισκόμασταν και θα πρέπει να παλέψουμε, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

taurwpos apok-7

* Η απρόσμενη ήττα του ΑΠΟΚ από τον Ταυρωπό καθιστά απαραίτητη την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης στο αγώνα της ερχομενής Κυριακής (4/3-15.00, Εθνικό Στάδιο) με αντίπαλο το Μουζάκι, αλλά και στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση κόντρα στον Αμπελωνιακό, η οποία με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη (7/3-15.00, Εθνικό Στάδιο). Η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο περισσότερο τώρα από κάθε άλλη φορά.

taurwpos apok-8