Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει τις «Τρωάδες», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει τις "Τρωάδες", την πιο δημοφιλή από τις τραγωδίες του Ευριπίδη. Οι Τρωάδες απηχούν, όχι τον πόλεμο ή την ήττα, αλλά την υπέρβαση παντός ορίου στη διαχείριση κρίσεων εκ μέρους των "διαχειριστών", δηλαδή των νικητών.

politismos561-2

Η ιστορία αναπτύσσεται στη "νεκρή ζώνη" μεταξύ μιας κατάκτησης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξάλειψη της προοπτικής των ηττημένων και την απαρχή της καταστροφής των νικητών, εντέλει την έναρξη μιας νέας εποχής που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.

Σε αυτή τη σύγχρονη πρόταση του Θοδωρή Αμπαζή αξιοποιείται η μουσικότητα του λόγου και η δομή της τραγωδίας με τη σύμπραξη 32 μουσικών και 15 ηθοποιών.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Κάστρο της Πάτρας (Από 20 έως 23 και από 26 έως 30 Ιουλίου 2013) και παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 23 & 24 Αυγούστου 2013.

Ώρα έναρξης: 21:00.

Πληροφορίες εισιτηρίων. Για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου: VIP: 45 ευρώ, Ζώνη Α: 35 ευρώ, Ζώνη Β: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό). Άνω διάζωμα: 10 ευρώ, 5 ευρώ (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ). ΠΗΓΗ: elculture