Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Περίπατος δίπλα στη ζωφόρο – Τα προγράμματα του Σεπτεμβρίου

Τι παραστάσεις έχει η ζωφόρος του Παρθενώνα; Είχαν χρώματα τα αγάλματα κατά την αρχαιότητα ή και οι αρχαίοι τα θαύμαζαν μέσα στη λευκότητά τους;

akropoli-mouseioo

Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντούν οργανωμένα επιστήμονες του μουσείου, χάρη σε προγράμματα που θα λαμβάνουν χώρα όλο τον μήνα Σεπτέμβριο. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις επιλεγμένων εκθεμάτων από τους αρχαιολόγους-φροντιστές, αλλά και να θέτουν γενικές ερωτήσεις.

Για τον Σεπτέμβριο το Μουσείο Ακρόπολης έχει διοργανώσει τις εξής θεματικές παρουσιάσεις:

Περίπατος δίπλα στη ζωφόρο του Παρθενώνα: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη: στις 11.00 στα αγγλικά και στις 12.00 στα ελληνικά. Αριστουργήματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρασκευή: στις 18.00 στα αγγλικά και στις 20.00 στα ελληνικά. Σάββατο και Κυριακή: στις 11.30 στα αγγλικά και στις 12.30 στα ελληνικά. Αρχαϊκά χρώματα: Παρασκευή: στις 11.00 στα αγγλικά και στις 12.00 στα ελληνικά. Σάββατο και Κυριακή: στις 13.00 στα αγγλικά και στις 14.00 στα ελληνικά.

Οι συμμετοχές

Δελτία συμμετοχής καθημερινά στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του μουσείου. Οι ημέρες και ώρες ισχύουν μόνο για τον Σεπτέμβριο.