Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Κρασάτη πρασοτηγανιά

syntagi572

ΥΛΙΚΑ

-800 γρ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές

-1 κ.γλ. μπούκοβο

-1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

-1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο

-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

-1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί

-αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10’.

Το βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2’-3’.

Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύεται καλά το κρέας και να μαλακώσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

πηγή: www.argiro.gr