Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η Συνταγή της Εβδομάδας: Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

syntagi576

ΥΛΙΚΑ

-1 κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες ή στήθος σε κομμάτια

-3 πολύχρωμες πιπεριές

-μανιτάρια χοντροκομμένα

-1 γιαούρτι στραγγιστό

-1 κ.σ. κορν φλάουρ

-κάσιους άψητα

-1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι

-2-3 κ.σ. κάρυ

-αλάτι, πιπέρι & ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι, αφού προσθέσουμε το κάρυ, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια (τα οποία απλά τα σκουπίζουμε, δεν τα πλένουμε).

Έπειτα, προσθέτουμε τα κάσιους για λίγο και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι. Έπειτα αφήνουμε να βράσει, και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, προσθέτουμε το γιαούρτι, στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κόρν φλάουρ, και βάζουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύεται ωραία με ρύζι μπασμάτι.