Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στους "στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού" ο Κώστας Κοντογεώργος. Στο καφενείο της Βουλής με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Καρπενησιώτη βουλευτή Αθηνών Θανάση Μπούρα και βουλευτές

O πρωθυπουργός βρέθηκε στο καφενείο της Βουλής με στενούς συνεργάτες του αλλά και πλειάδα βουλευτών

kontogeorgos-samaras-kafeneio

Στο καφενείο της Βουλής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσιούτσια και αμέσως δημιουργήθηκε πηγαδάκι με αρκετούς βουλευτές.

Μεταξύ αυτών, ο Γ. Κοντογεώργος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Ελ. Μακρή, Φ. Πιπιλή, Γ. Κεφαλογιάννης, Θ. Λεονταρίδης, Δ. Χριστογιάννης, Θ. Σολδάτος κ.α.

Το κλίμα είναι χαλαρό και οι συνδαιτυμόνες σχολίαζαν την κλήρωση της Εθνικής για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σίγουρα όμως ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό ερωτήσεων για το θέμα των πλειστηριασμών, του ενιαίου φόρου ακινήτων αλλά και για το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο θεμα της επανέναρξης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, οι συμβάσεις των οποίων θα κυρωθούν την επόμενη ημέρα από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων θα βοηθήσουν στο μέτωπο γα την ανάσχεση της ανεργίας, το οποίο όπως επισήμανε «είναι για εμένα μείζον».

Εκτίμησε ότι το τελικό αποτέλεσμα για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι καλύτερο από τις προσδοκίες και πως θα είναι αναδιανεμητικό προς ένστολους, δικαστικούς και χαμηλοσυνταξιούχους

Επισήμανε, την μεγάλη ευκαιρία της χώρας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ προκειμένου να βρεθούν ισχυροί σύμμαχοι ενώ παράλληλα μετέφερε το «θετικό κλίμα» που έχει πλέον διαμορφωθεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα καθώς όπως είπε, όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες.

Πέραν αυτών, καθησύχασε τους βουλευτές διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και για τους πλειστηριασμούς προστατεύουν τους αδύναμους και ενσωματώνουν την πλειοψηφία των παρατηρήσεων που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι -όπως είπαν βουλευτές που συμμετείχαν στη συζήτηση «δεν έχουμε ξαναδεί τόσο ευδιάθετο τον πρωθυπουργό».

(πηγη:protothema.gr)