Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ικανοποιημένος ο Κοντογεώργος για την «Παράκαμψη Λαμίας». Αποτελεί «θετική εξέλιξη», αναφέρει. Προκηρύσσεται μέσα στο 2014

"Ο νομός Ευρυτανίας σπάει την απομόνωσή του", διαπιστώνει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ευρυτανίας, αναφερόμενος στην απόφαση της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. ευρώ την ολοκλήρωση των έργων για την κατασκευή των δύο κόμβων. "Εργαζόμαστε μεθοδικά χωρίς φανφάρες για το καλό του τόπου", τονίζει.

kontogeorgos-1

"Πρόκειται για ένα έτοιμο έργο", ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός. Νωρίτερα, όπως έγραψαν τα "Ευρυτανικά Νέα", προηγήθηκε επιτόπια επιθεώρηση στα έργα από τον ίδιο τον Υπουργό μετά από παρέμβαση του δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, στον οποίον μάλιστα υποσχέθηκε την χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής των δύο κόμβων σύνδεση του κόμβου Αλαμάνας και του "ανισόπεδου Κόμβου Καρπενησίου" στην περιοχή Σταυρός.

Την ικανοποίησή του από την επίσημη ανακοίνωση για το έργο που σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση της "παράκαμψης Μακρακώμης", βγάζει την Ευρυτανία από την απομόνωση και μειώνει τον χρόνο Καρπενήσι - Αθήνα σε 2:30 ώρες, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, το ακόλουθο δελτίο Τύπου: "Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 με ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στις 13:30 μμ, στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση και η ψήφιση του Σχεδίου Νόμου "Κύρωση συμφωνιών τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων της χώρας και ρύθμιση συναφών θεμάτων".

Με την ψήφιση του Νόμου, εξασφαλίζεται πλέον η άμεση κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 (Παράκαμψη Λαμίας).

Ενώ, με νομοθετική βελτίωση που κατατέθηκε χθες το βράδυ ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από πρόταση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, τα υπολειπόμενα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 χαρακτηρίζονται ως έργα υποδομής άμεσης προτεραιότητας τα οποία περιλαμβάνονται στον Εθνικό Σχεδιασμό για την σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Θεσσαλονίκης και Εγνατίας Οδού και θα ολοκληρωθούν με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους εντός τριών ετών μέχρι την Καλαμπάκα και πέντε ετών μέχρι την Εγνατία οδό ( Καλαμπάκα - Εγνατία)."

Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη σε συνδυασμό με την εξελισσόμενη κατασκευή της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης, ο Νομός Ευρυτανίας σπάει σε σημαντικό βαθμό την απομόνωσή του, ενώ βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία με τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στον τόπο μας.

Καταλήγοντας θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά, εργαζόμενοι μεθοδικά, αθόρυβα και χωρίς φανφάρες, μπορούμε να επιτύχουμε υψηλότερους στόχους.

Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά γίνονται πραγματικότητα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο και θολό περιβάλλον.”