Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Θρήνος στην Αιτωλοακαρνανία για το δυστύχημα στα Μάλγαρα. Νεκρές δύο φοιτήτριες από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι

Σε βαθιά οδύνη έχει βυθιστεί από χθες ο γειτονικός νομός της Αιτωλοακαρνανίας. Δύο νεκρές φοιτήτριες, 22 και 23 ετών, και 18 τραυματίες (οι τρεις σοβαρά) είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτ/νιας με νταλίκα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

troxaio-dystyxima1

Την ίδια στιγμή, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει –σύμφωνα με το agrionionews- ο Nαυπάκτιος οδηγός του λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ (έχει υποστεί ακρωτηριασμό στα πόδια) ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλη μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος φορτηγού, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, που ήταν σταθμευμένο στο δεξί μέρος του δρόμου. 

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν 12 ασθενοφόρα και δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, που μεταφέρουν τραυματίες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα όρια της Αιτωλοακαρνανίας το λεωφορείο εξήλθε με 48 επιβάτες (από διάφορα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας) εκ των οποίων 20 περίπου αποβιβάστηκαν μέχρι Κοζάνη και Βέροια. Οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των επιβαινόντων και για το λόγο αυτό οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες. Οι δύο νεκρές φοιτήτριες κατάγονταν από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι αντίστοιχα, και όπως και άλλοι φοιτητές - επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου- επέστρεφαν για να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

 

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Σήμερα (07-01-2014) μεσημβρινές ώρες, στο 481 χλμ N .Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη), υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 55χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο γυναικών και τον τραυματισμό άλλων είκοσι δύο ατόμων, άπαντες επιβάτες του λεωφορείου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στο τόπο του δυστυχήματος αστυνομικοί της Τροχαίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και σταθμοί του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.»

(φωτο: zougla.gr)