Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας: Ρολά κανέλας

rola-kanelas

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

-600 γρ. αλεύρι

-120 γρ. ζάχαρη

-8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)

-220 γρ. χλιαρό γάλα

-70 γρ. μαργαρίνη

-2 αυγά

-1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

-200 γρ. καστανή ζάχαρη

-3-4 κ.σ. κανέλα

-70 γρ. μαργαρίνη

Για τη σάλτσα:

-110 γρ. μαργαρίνη

-200 γρ. άχνη

-120 γρ. τυρί Philadelphia

-1 πρέζα αλάτι

-1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55x40 εκ. Αλείφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα (σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ) και τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Καθώς ψήνονται τα ρολά, φτιάχνουμε τη σάλτσα· βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλείφουμε με τη σάλτσα τυριού.

(Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr)