Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σε κλίμα προεκλογικό η Ευρυτανία. Ποιοι πάνε για δήμαρχοι; Οι πολιτικοί σχεδιασμοί και τα ενδεχόμενα

Η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη -η οποία οσονούπω θα ανακοινωθεί- να θέσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προκαλεί έντονες πολιτικές αναταράξεις στην Ευρυτανία και όχι μόνο. Δύο θέσεις δημάρχων διεκδικούνται και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί.

ekloges

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη  χώρα θα γίνουν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. Έχουν λιγότερο από 4 μήνες τα πολιτικά γραφεία στην Ευρυτανία, παλιοί και νέοι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης να συγκεντρώσουν ομάδες και να κλείσουν πολιτικές συμφωνίες με ένα στόχο. Την ανάληψη της τοπικής εξουσίας στην Ευρυτανία και ειδικότερα των δύο δήμων, Αγράφων και Καρπενησίου.

Το πολιτικό σενάριο που αναλύουμε σήμερα έχει ως δεδομένο ότι ο νυν δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, έχει αποφασίσει, και τις επόμενες ημέρες ανακοινώνει και επίσημα, την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Αν η συγκεκριμένη πολιτική παράμετρος, κομβική σε κάθε περίπτωση, δεν ικανοποιηθεί, τότε όλο το πολιτικό σκηνικό στην Ευρυτανία αλλάζει άρδην και όχι μόνο στην Ευρυτανία. Ο πρωταγωνιστής των φετινών εκλογών είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, η απόφαση του οποίου θα δημιουργήσει τις πολιτικές ενώσεις που διαφαίνονται.

Σύμφωνα με τα σενάρια για τα ψηφοδέλτια στους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, καθώς και την Π.Ε Ευρυτανίας...

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.