Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Τουριστικό άνοιγμα στην Ευρώπη - Στην Ολλανδία ο Λ. Τσιτσάνης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας στο «Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013-2014».

perifereia-proboli-tsitsanis

Με απόφαση επίσης του Περιφερειάρχη και με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Τουρισμού κ. Παπαθωμά Φανής αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από 14 μέχρι 19/01 του 2014 και η εκπροσώπηση της από τους Τσιτσάνη Λάμπρο, Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρυτανίας και Πέππα Νικόλαο, Διευθυντή Τουρισμού Εύβοιας.

Υπήρξε συνεργασία με τον ΕΟΤ, χρησιμοποιήθηκε το υπάρχον τουριστικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που διέθεσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων.

Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις, ομιλίες, συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κρατών, με φορείς, συζητήσεις και προβολές με τουριστικούς πράκτορες, με εκπροσώπους της ομογένειας καθώς επίσης και ουσιαστική ενημέρωση και προβολή σημαντικών τουριστικών προορισμών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια ,Ευρυτανία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα), ανάδειξη ορεινών όγκων , θρησκευτικού τουρισμού, αρχαίας Ελληνικής τέχνης, αρχαίας Ελληνικής ιστορίας και κάθε είδους αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου.

Εκτός βέβαια από τον ήλιο, το κλίμα ,τη θάλασσα , το βουνό, την ιστορία , την τέχνη και τον πολιτισμό αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική κουζίνα προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες από εύρωστα μέρη. Άρα απαιτείται περισσότερος επαγγελματισμός σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα αρκετά θετικό κλίμα υπέρ της Ελλάδας από πολλά κράτη αρκεί με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε να το αξιοποιήσουμε. Πιστεύω ότι πέρα από την ευθύνη της πολιτείας για την τουριστική προβολή της χώρας μας είναι και υπόθεση εκτός των επαγγελματιών και του καθένα μας χωριστά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση

Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης