Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ποιος ευθύνεται που δεν έχει προϋπολογισμό ο δήμος Αγράφων; Επιστολή του Θύμιου Μιχόπουλου

mixopoulos-thymios

"Τα Άγραφα άντεξαν για χρόνια τον Τούρκικο ζυγό. Στέκουν αγέρωχα και με τόση επιβλητικότητα που δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να απεμπολήσει δικαιώματα αυτοδιάθεσης που επικρατούν για αιώνες.

Με αφορμή το δημοσίευμα στο aftodioikisi.gr περί κατάργησης ορισμένων Δήμων μεταξύ αυτών και τον Ιστορικό Δήμο Αγράφων λόγο μη κατάρτισης προϋπολογισμού ενημερώνω τους υπευθύνους τα παρακάτω: Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να συντάξουν προϋπολογισμό και όχι μόνο για τη μη κατάργηση του Δήμου αλλά και για τη λειτουργία του.

Πάντα ο προϋπολογισμός δεν συντάσσονταν στην ώρα του και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι. Το φωνάζω εδώ και δυο χρόνια. Τον Απρίλιο του 2013 ψηφίστηκε ομοφώνα ο προϋπολογισμός και μέχρι το τέλος του έτους όχι μόνο δεν υπήρχαν προμήθειες για τη σωστή λειτουργία του Δήμου αλλά φρόντισαν κάποιοι να μείνουν απλήρωτοι και οι άνθρωποι ρίχνοντας μάλιστα ευθύνες στους Ανεξάρτητους με τη δήθεν άρνηση των υπογραφών των.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου εκλέχτηκε Αναπληρωτής Δήμαρχος η κ. Φεγγούλη η οποία μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε πως θα δώσει προτεραιότητα στην αποπληρωμή οφειλών και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού. Παρά τη στήριξη όλων όπως η ίδια και ζήτησε δεν έχει προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια (δαπανών-πληρωμών κατάρτιση προϋπολογισμού κ.λπ.)

Επανήλθε ο κ. Τάτσης στις 10/12/2013 ύστερα από την 4μηνη αργία του και όπως πάντα αδιάφορος έως ανύπαρκτος. Για να καλύψει αυτά προπαγανδίζει ότι φταίνε οι άλλοι εκτός από αυτόν!!!

Ο κ. Δημητρόπουλος ως Πρόεδρος από την πλευρά του απλώς μας ενημέρωσε σε κάποια συνεδρίαση ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και πως ο ίδιος φέρει ευθύνη εκ του Νόμου για το αντίθετο.

Όμως ο κ. Δημητρόπουλος όπως διάβασα στα “Ευρυτανικά Νέα”, για να αποποιηθεί προφανώς των ευθυνών του άφησε την παραίτηση του στη διάθεση της κ. Γερακούδη!!! (οι παραιτήσεις υποβάλλονται στο Δ.Σ. και όχι στη διάθεση της Γενικής Γραμματέως για εντυπώσεις)

Για να συνταχθεί ο προϋπολογισμός θα πρέπει να ψηφιστούν τα τέλη. Ψηφίστηκαν από το Δ.Σ στις 24/11/1013. Δεν φρόντισαν όμως μέχρι και σήμερα να σταλεί η απόφαση αυτή για έγκριση στην Περιφέρεια ούτε ο κ. Δημητρόπουλος ούτε η κ, Φεγγούλη ούτε ο κ. Τάτσης. Χωρίς την απόφαση αυτή προϋπολογισμός δεν υφίσταται.

Γιατί αυτή η απόφαση επωάζει σε κάποιο συρτάρι του Δημαρχείου; Θα μας πει κάποιος; Το ρώτησα και στην προηγούμενη συνεδρίαση και απάντηση δεν πήρα από κανένα. Δεν φαίνεται κανείς τους να ανησυχεί για αυτό. Πότε έχουν σκοπό να το κάνουν; Γιατί δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Δ.Σ; Γιατί τόση αδιαφορία; Μήπως συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορεί να συνταχθεί προϋπολογισμός; Μήπως εξυπηρετεί κάποιους αυτή η καθυστέρηση;

Μήπως επιθυμία κάποιων είναι ο Δήμος Αγράφων να γίνει παράρτημα του Δήμου Καρπενησίου;

Μήπως κάποιοι βλέποντας την κατρακύλα να τους απειλεί και θέλουν να παρασύρουν μαζί τους και το Δήμο μας;

Αγαπητοί Συνδημότες ο Δήμος Αγράφων δεν ανήκει ούτε σε αυτούς ούτε σε εμένα. Ανήκει στους Δημότες του. Ανήκει σε όλους μας. Τα Άγραφα έχουν τη δική τους ιστορία. Σας καλώ όλους να αγωνιστούμε να παλέψουμε να δώσουμε τα πάντα για αυτό που μας ανήκει. Ας έχουμε για σύνθημα ¨Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ¨ και ας πούμε σε αυτούς που θέλουν ή εσκεμμένα προσπαθούν το αντίθετο ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ