Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Κακοδιαχείριση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο». Τι καταγγέλλει η μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Καρπενησίου

Τη διαχείριση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου καταγγέλλει με επιστολή της η δημοτική ομάδα "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" του δήμου Καρπενησίου την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της κ. Ευάγγελος Καρφής.

 karfis-baggelis

Γράφουν:

"Έχουμε καταγγείλει την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και άλλων κοινωνικών δομών στο Δήμο Καρπενησίου και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την εύρυθμη, ορθολογική και διαφανή λειτουργία της δομής,  η οποία όμως με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου απορρίφθηκε. Τα μέλη της παράταξής μας που συμμετείχαν στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οδηγήθηκαν σε παραίτηση αφού η επιτροπή ενώ είχε εκ του Νόμου (4071/2012) την υποχρέωση ανά εξάμηνο να παρουσιάσει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό όχι μόνο δεν το έπραττε αλλά δεν συνεδρίαζε ποτέ. Πρόσφατα παραιτήθηκε από την ίδια επιτροπή και το μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης (κ. Μπομποτσιάρης)  καταγγέλλοντας  τον τρόπο λειτουργίας αυτής της κοινωνικής δομής.

Αξίζει να αναζητήσει κάποιος στην εφαρμογή  «διαύγεια» του Δήμου Καρπενησίου  την απόφαση με στοιχεία: ΑΔΑ: ΒΛΓ2ΩΕΓ-ΠΙΜ (31-12-2013, ώρα 09:30:41) που αφορά τον έναν και μοναδικό απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το Β΄Εξάμηνο του 2012 (το παντοπωλείο λειτουργεί από το 2011) που πραγματικά είναι αποκαλυπτικός του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης του Δήμου Καρπενησίου. Έτσι λοιπόν οι χρήστες του διαύγεια που θα προλάβουν (βλέπε υπόθεση φιλοξενίας Χατζηδάκη) να δουν αναρτημένο τον συγκεκριμένο απολογισμό, θα διαπιστώσουν κάνοντας τις δύο βασικές αριθμητικές πράξεις (ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ+ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ-ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ= ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ) ότι οι ποσότητες εμπορευμάτων που καταγράφονται στο τέλος του Β΄ Εξαμήνου 2012 έχουν σημαντικές αποκλίσεις. Πέραν τούτου διαπιστώσαμε ότι και το ταμειακό υπόλοιπο του συγκεκριμένου απολογισμού  στις 31-12-2012 δεν ταυτίζεται με τα πραγματικά στοιχεία του λογιστηρίου (φυσική απογραφή).

Αυτά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα του τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών δομών στον Δήμο Καρπενησίου και πίσω από τις φανφάρες  και τα μεγάλα λόγια του Δημάρχου κρύβονται μέθοδοι και παλαιοκομματικές πρακτικές δημιουργίας ρουσφετιών με προφανείς στόχους. Εξάλλου η κατάργηση της ραδιοφωνικής μετάδοσης των  συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, η άρνηση του Δημάρχου να χορηγήσει γραφείο στην αντιπολίτευση κατά παράβαση της νομοθεσίας, η κακή αντίδραση της Δημοτικής Αρχής να διαθέτει στην αντιπολίτευση συγκεκριμένα στοιχεία  αλλά και τα «κρυφά χαρτιά» που «ανεβαίνουν» στο διαύγεια για λίγες ώρες, προβληματίζουν την τοπική δημοτική μας Δημοκρατία.

Ως παράταξη εμμένουμε στην πρότασή μας για την εξυγίανση των κοινωνικών δομών του Δήμου, με πλήρη οργάνωση και μηχανογράφηση, με θεσμοθέτηση κανονισμού διαχείρισης που θα προβλέπει την διαχείριση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από ειδικούς επιστήμονες του Δήμου, τον καθορισμό του ρόλου των απαραίτητων εθελοντών, σαφή και συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνεται η επιλογή των δικαιούχων, πραγματική και όχι εικονική λειτουργία της επιτροπής ελέγχου και διαχείρισης των δομών αυτών".