Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας, πιτσάκια ρολό

pizza-rolo

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

-2 & 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (140γρ.)

-2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

-1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα (200ml)

-1/2 κ.γ. θυμάρι

-1/2 κ.γ. ρίγανη

-1 κ.γ. αλάτι

-1/2 κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

-κέτσαπ

-8 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

-2 φλ. τσ. τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί

-1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

-4 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινώντας με τη ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα.

Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σ' αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο. Παίρνουμε λίγο έξτρα αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκ.). Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα(όχι υπερβολική δόση ώστε να μην «τρέχει» στο ταψί), απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το τυρί, την πιπεριά και το μπέικον.

 Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό (για να μην αδειάσουν τα υλικά κατά το ψήσιμο) και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες (ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα ρολά μας). Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, αραδιάζουμε το κομμάτια σε λαδόκολλα.Ψήνουμε τα πιτσάκια στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.

 

*Να σημειώσουμε πως ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει τη συνταγή στα δικά του γούστα. Προσέχοντας πάντα το ρολό να «αντέχει» τα υλικά που θα βάλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη μανιτάρια, πεπερόνι κ.λπ.

 

 

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr