Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κριτική και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τα αιολικά στην Ευρυτανία. Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση

«Αναμενόμενο και συνάμα μη αποδεκτό» χαρακτηρίζει ο πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κων/νος Μπακόλας το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Ευρυτανία ως αποτέλεσμα διαχρονικών λανθασμένων πολιτικών επιλογών κρούοντας τον κώδωνα για το επόμενο υποψήφιο θύμα αυτών των επιλογών, την Λίμνη Κρεμαστών, όπως επισημαίνει σε επιστολή του.

bakolas-anel

«Με ψηφίσματα του Δήμου Καρπενησίου και ήπιες επικοινωνιακές αντιδράσεις στα όρια του “Political correct” δε σταματούν το επικείμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, εδώ θα φανεί η δύναμη και θέληση όλων μας», τονίζει ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, καλώντας μάλιστα τον Κώστα Μπακογιάννη να «μας αναφέρει σε τι είδους επενδύσεις αναφέρονταν» όταν κατά τη διάρκεια της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη μίλησε για την «πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προσελκύσουν επενδύσεις στην ορεινή αυτή περιοχή»! Αναφέρεται δε επικριτικά στην επίσκεψη της Task Force στον δήμο Καρπενησίου.

«Περιβαλλοντικό έγκλημα» χαρακτηρίζει ο κ. Μπακόλας και το αιολικό στην Επισκοπή του δήμου Αγράφων, στη Θέση «Καρανικόλας», όπου «η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος και σε αυτή την περίπτωση παρακάμπτει την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και μη έχοντας θετική εισήγηση από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγράφων προχωρά στην έγκριση και αυτής της ‘επένδυσης’».

 

«Επόμενο θύμα η Λίμνη Κρεμαστών και η επικείμενη πώληση του υδροηλεκτρικού εργοστάσιου όσο και η αυστηρότατη ιδιωτικοποίηση της επιφανειακής χρήσης αυτής» συνεχίζει, χαρακτηρίζοντας τον βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο «…ακόμα μια φορά αδικαιολογήτως απόντα».